Öne Çıkanlar londra Getir ABD Getir Avrupa Girişimcilik No Tax for Genocide Serdar Karagöz DSÖ Özlem Türeci Montserrat Caballe kimdir DJ Burak Yeter

Bu haber kez okundu.

Birleşik Krallık'ta paket servis ve restoranlara baskın yapıldı

AVRUPA AJANSI (AVA) İNGİLTERE- İskoçya'da Edinburgh, İngiltere'de Londra, St Helens ve Stoke'ta 20'den fazla paket servis ve restoran, elektronik kasa dolandırıcılığı kullanılarak vergi kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla baskın yedi. İngiltere Kraliyet vergi dairesi HMRC görevlileri eylemi son dört hafta içinde gerçekleştirdi. 24 paket sıcak yemek restoranı ve restoranlar hedef alındı. Baskınlar bu ay Stoke ve St Helens'ten kişilerle dikkatli bir şekilde üç görüşme gerçekleştiren HMRC'nin Dolandırıcılık Soruşturma Servisi tarafından cezai soruşturmaların başlatılmasıyla aynı zamana denk geldi.

Dolandırıcılık ilk tespit edildiğinde HMRC, 1000'den fazla işletmenin dolandırıcılık amaçlı yazılım dolandırıcılığını kullandığını söyledi.

İşletmelerin, elektronik satış noktası kayıtlarını değiştiren yazılım veya cihazlar olan elektronik satış engelleme (ESS) araçlarını kullanarak satışları eksik raporlamasına ve vergiden kaçınmasına olanak tanır. ESS araçları genellikle işletmelerin gelirlerini çeşitli şekillerde eksik göstermelerine olanak tanıyan donanım veya bulut tabanlı yazılımlardır.

Satışlar normal şekilde kasada gerçekleştirilir, ancak sistem bazen satışları silerek ve yurt içi veya yurt dışı ödeme platformlarına bağlantı vererek kayıtların manipüle edilmesine izin verir.

Paket servis ve restoran sektöründe ESS'yi araştırmak için HMRC, beyan edilenleri kontrol etmek amacıyla çevrimiçi yemek siparişi platformlarından banka hesabı ve işlem verileri de dahil olmak üzere üçüncü taraf bilgilerini kullanıyor.

HMRC'nin bireyler ve küçük işletme uyumluluğu direktörü Marc Gill şunları söyledi: 'ESS araçları, işletmelere meşru bir şekilde ticaret yapıyormuş gibi görünüyor, ancak gerçekte hayati kamu hizmetlerimizin finansmanına yardımcı olması gereken vergiyi çalıyorlar.'Bu tür dolandırıcılığı tespit etmek için gelişmiş yollarımız var ve ESS'yi kullanan, tedarik eden, yapan veya tanıtan herkes 50.000 £'a kadar para cezasıyla veya cezai kovuşturmayla karşı karşıya kalabilir.'Buna dahil olan kişileri, sizinle iletişime geçmemizi beklemek yerine öne çıkıp gov.uk'teki açıklama olanağımızı kullanmaya davet ediyoruz; bu, mali cezalarda azalmaya yol açabilir.'

İlgililerin, yanlış yaptıkları tespit edilmeden önce gönüllü bir açıklama formu kullanarak HMRC ile iletişime geçmeleri isteniyor. Bir işletmenin bilgiyi açıklamadaki gecikmesi ne kadar uzun olursa, mali cezalar da o kadar yüksek olacaktır. Mayıs 2023'ten bu yana HMRC, işletmelerden beyan edilmemiş satışlarla ilgili 50'den fazla gönüllü açıklama aldı.

Dolandırıcılara yönelik af dönemi, operasyonel ittifak Küresel Vergi Uygulaması Genelkurmay Başkanları (J5) tarafından koordine edilen, dolandırıcılığı kullanan işletmelerin kökünü kazımaya yönelik üç aylık bir kampanyanın ardından bu yılın Nisan ayında sona erdi.

Geçtiğimiz Aralık ayında, İngiltere, ABD ve Avustralya'da büyüyen bir tehdit olarak tanımlanan dolandırıcılığa karşı yürütülen küresel soruşturma kapsamında beş kişi tutuklandı.

HMRC'nin dolandırıcılık soruşturması direktörü Simon York şunları söyledi: 'Bu, Birleşik Krallık'a ve uluslararası ortaklarımıza yönelik son derece karmaşık, gerçek anlamda küresel bir saldırıydı. Bu faaliyetin arkasındaki grubun, binlerce işletmenin büyük ölçekli, teknolojik olarak etkinleştirilmiş bir dolandırıcılık yoluyla vergiden kaçmasına olanak sağladığından şüpheleniliyor.'HMRC, kovuşturma amacıyla vergi kaçakçılığı konusunda ceza soruşturması başlatabilir veya uygun olması halinde Uygulama Kuralları 9 kapsamında bir sivil soruşturma yürütebilir.ESS veya herhangi bir vergi sahtekarlığı hakkında bilgisi olan herkes, çevrimiçi ihbar hizmetini kullanarak HMRC'ye bilgi vermelidir.

Click for official page :  Electronic sales suppression — CC/FS68

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.