Öne Çıkanlar rapçi Ezhel Dokuz Ay On Gün Madrid Açık

Bu haber kez okundu.

İngiltere'de enflasyona düşüyor ama resesyon endişesi devam ediyor

Gökhan Kurtaran  AA-Londra-Birleşik Krallık'ta hız kesen enflasyona rağmen resesyon endişesi sürüyor. Birleşik Krallık'ta enflasyonun temmuz ayında hız kesmesine karşın ekonominin resesyona girmesine ilişkin endişelerin devam ettiği bildirildi.Kamu Politikası Araştırmaları Enstitüsü'nden (IPPR) yapılan açıklamada, ülkede yıllık enflasyonun, temmuzda yüzde 6,8 ile hazirandaki yüzde 7,9 seviyesine göre gerilemesinin olumlu olduğu ancak bunun ülke ekonomisindeki resesyon endişelerini gidermeye yetmediği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen IPPR'ye bağlı Ekonomik Adalet Merkezi Başkanı Dr. George Dibb, ülkede yüzde 5,25 ile 15 yılın en yüksek seviyesinde olan politika faizinin ekonomide daralmaya neden olacağı öngörüsünde bulundu.Dibb, "Manşet enflasyonun, özellikle enerji faturalarının düşmesiyle birlikte daha düşük olması iyi bir haber. Ancak ekonomik durgunluğun yakında ana ekonomik endişe olarak fiyat artışlarını geçebileceği konusunda çok gerçek bir risk söz konusu." ifadelerini kullandı.Birleşik Krallık'ın enflasyonun kontrol altına alınması konusunda yeterli adım atmadığına işaret eden Dibb, "Diğer ülkeler, enflasyonu Birleşik Krallık'tan daha hızlı kontrol altına aldı, hanehalkının ve işçilerin üzerindeki baskının azaltılması için daha fazla destek oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.