Öne Çıkanlar londra Getir ABD Getir Avrupa Girişimcilik Edinburgh Napier University No Tax for Genocide Serdar Karagöz DSÖ Özlem Türeci Adadaki Egemen

Bu haber kez okundu.

İngiltere'de kiralarda artış rekor kırdı

Hamptons'ın kira endeksine göre kiracılar ağustos ayında yeni kira sözleşmeleri için bir yıl öncesine göre yüzde 12 daha fazla ödeme yaptı. Bu, endeksin yayınlanmaya başlamasından bu yana görülen en büyük artış oldu. 

Hamptons, İngiltere'deki ortalama kiranın şu anda ayda 1.300 sterlin (1.617 dolar) olduğunu, bir yıl öncesine göre 140 sterlin arttığını ve kayıtlardaki en yüksek kira bedeli olduğunu söyledi.

Emlak portalı Rightmove verilerine göre de konut satış piyasasında satıcılar talep ettikleri fiyatları eylül ayında yüzde 0,4 oranında artırdılar. Talep edilen fiyatlar mayıs ayından bu yana ilk kez yükseldi.

2023 Eylül ayı fiyat artışı, son on yılda eylül ayında görülen yüzde 0,6 oranında artışın ise gerisinde kaldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.