Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Şenol Bayram

Bu haber kez okundu.

İngiltere'de otomobil üretiminde düşüş

İngiltere'de 2022 yılında küresel çip kıtlığı ve yapısal değişiklikler nedeniyle araç üretimi yüzde 10'a yakın düşüş gösterdi. Ancak elektrikli araç üretimi rekor seviyeye çıktı. İngiltere Motor İmalatçıları ve Tüccarları Derneği (SMMT) verilerine göre, İngiltere'de 2022 yılında üretim bir önceki yıla göre yüzde 9,8 azalarak 775 bin 14 araç oldu. Üretilen araçların yaklaşık üçte biri elektrikli veya hibrit oldu. Söz konusu araçların üretimi yüzde 4,5 artışla 234 bin 66 adet olarak belirlendi. Ülkenin ihracatı yüzde 14 düşüşle 606 bin 838 adet olurken, ihracatın payı yüzde 78,3 seviyesinde gerçekleşti. Aralık ayında ise üretim yüzde 17,9 düşüşle 51 bin 168 adet oldu.

Anahtar Kelimeler:
IngiltereOtomobil üretimi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.