Öne Çıkanlar twitter özellik tasarı rapçi Ezhel kayıp yusuf kurban bayramı ne zaman reklam kurbanlık zafer bayramı önemi Kıbrıslı Türk Hüseyin Çağlayan murat papağan

Bu haber kez okundu.

İngiltere, Kuzey Denizi'nde petrol ve gaz endüstrisini desteklemeye devam edecek

İngiliz hükümeti, enerji bağımsızlığı ve güvenliğini garanti altına almak için Kuzey Denizi'ndeki petrol ve gaz endüstrisinin desteklenmeye devam edileceğini ve Kuzey Denizi'nde 100'den fazla yeni petrol ve gaz lisansı verileceğini açıkladı. Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamaya göre, Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak, İskoçya'daki Aberdeenshire'a yapacağı ziyaret sırasında, bölgenin enerji güvenliği ve bağımsızlığında oynadığı rolün altını çizecek. Kuzey Denizi'nde 200 bin kişiyi istihdam eden petrol ve gaz endüstrisini destekleyen İngiliz hükümeti, Kuzey Denizi Dönüşüm Otoritesi (NSTA) ile ortak taahhütte bulunarak, bölgede 100'ün üzerinde yeni petrol ve gaz lisansı verecek. Kuzey Denizi'ndeki 33. tur lisanslama süreci kapsamında, yeni lisanslar ilk olarak sonbaharda verilecek. İngiltere'nin 2050'de net sıfır emisyona ulaştığında enerji talebinin yaklaşık yüzde 25'inin hala petrol ve gazdan sağlanacağı öngörülürken, yeni lisanslarla ülkedeki petrol ve gaz üretimindeki hızlı düşüşün yavaşlatılması hedefleniyor. İskoçya'nın kuzey doğu ve Humber bölgesi ise iki yeni karbon yakalama ve depolama projesinin yapılacağı lokasyonlar olarak seçildi. Söz konusu projeler, Birleşik Krallık'ın daha önce taahhüt ettiği 20 milyar sterlinlik karbon yakalama ve depolama yatırımı kapsamındaki üçüncü ve dördüncü projeler olacak. Toplam dört karbon yakalama ve depolama projesinin yaklaşık 50 bin yeni istihdam oluşturabileceği tahmin ediliyor. İngiltere'nin enerji güvenliğini sağlamak amacıyla Kuzey Denizi'ndeki petrol ve gaz endüstrisine destek vermesi, Rusya'nın enerji manipülasyonlarına karşı önlem almayı hedefliyor.

İngiliz hükümeti, enerji bağımsızlığı ve güvenliğini garanti altına almak için Kuzey Denizi'ndeki petrol ve gaz endüstrisinin desteklenmeye devam edileceğini ve Kuzey Denizi'nde 100'den fazla yeni petrol ve gaz lisansı verileceğini açıkladı.

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamaya göre, Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak, bugün ülkedeki önemli enerji altyapı merkezlerinden biri olan İskoçya'daki Aberdeenshire'a yapacağı ziyaret sırasında, bölgenin enerji güvenliği ve bağımsızlığında oynadığı rolün altını çizecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.