Öne Çıkanlar twitter özellik tasarı rapçi Ezhel Peter Alexander Kayserispor Beşiktaş Dokuz Ay On Gün KKTC Bakanı Ünal Üstel Madrid Açık York Dükü Prens Türkiyede maske takma zorunluluğu

Bu haber kez okundu.

Türkiye'ye gelen İngiliz turist sayısını İngiltere büyükelçisi yorumladı

Akdeniz ve Ege kıyıları turu kapsamında İzmir, Aydın, Bodrum, Marmaris, Muğla ve Fethiye'ye uğrayan Morris, turunun son durağı Antalya'da, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Türkiye'ye ilişkin ilk izlenimi hakkında konuşan Morris, Türk misafirperverliğinin harika olduğunu, ülkede turistik faaliyetlerin çeşitliliğinin fazla olduğunu belirtti.

Morris, Türkiye'nin yurt dışından gelen turistlere güneş, kum ve denizin dışında da birçok imkan vadettiğini kaydetti.

Ülkede ılıman iklim, çeşitli deniz ve plajların bulunmasının yanı sıra "tarihi ve arkeolojik alanların" da olduğunun altını çizen Morris, Türkiye'deki kültür turizminin zenginliğine dikkati çekti.

Morris, "Akdeniz ve Ege kıyıları turu sırasında İngilizlerin neden Türkiye'ye tatile gelmeyi bu kadar sevdiğini gördüğünü" ifade ederek, "Türkiye'de her şey var." dedi.

Muğla, İngiliz turistlerin gözde mekanı

Morris, İngiliz turistlerin yüzde 46'sının tatil için Muğla'ya geldiğini belirterek Antalya'nın da turistler arasındaki popülaritesinin arttığını söyledi.

"Bu yıl 1,2 milyon İngiliz turist Antalya'yı ziyaret etti. Havalimanı genişletmesi gibi projeler bu bölgeyi turistler için daha cazip bir noktaya çevirecek." şeklinde konuşan Morris, Türkiye'nin İngiliz turistler tarafından giderek daha çok tercih edildiğini vurguladı.

İki ülke arasındaki stratejik ortaklık

Morris, "Türkiye, İngiltere için vazgeçilmez bir ortak. Dışişleri, savunma, ticaret gibi konularda beraber çalışırken uluslararası camiada da işbirliği yapıyoruz." dedi.

NATO'nun "iki büyük ve önemli üyesi" olarak iki ülkenin G20, Birleşmiş Milletler (BM) ve daha birçok uluslararası organizasyonda işbirliği içinde olduğuna işaret eden Morris, ikili ticari ilişkilerin güçlenmesi ve yeni ekonomik hedeflere ulaşılabilmesi için "modernize edilecek ve dijital konuları da kapsayacak bir ticaret anlaşmasına" ilişkin müzakerelerinin gelecek yıl başlanmasını umduğunu kaydetti.

Morris, ticaret anlaşmasının iki ülkedeki işletmelere daha geniş bir pazar sunacağını ve daha çok fayda sağlayacağını belirtti.

Üç İngiliz bakanının, temmuzda Türkiye'yi ziyaret ettiğini ve İstanbul'daki Savunma Sanayi Fuarı'na (İDEF) katıldığını anımsatan Morris, 2023'ün geri kalanında ve 2024'te "çok daha fazla üst düzey ziyaretin yapılmasının planlandığını" söyledi.

Morris ayrıca, İngiltere'nin Türkiye'ye atadığı ilk kadın büyükelçi olmaktan dolayı gururlu olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Sıfır Atık Projesi'ne övgüde bulunan Morris, projenin, Türkiye ve Avrupa'ya örnek olduğunu ifade etti.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Jill Morris, ziyareti sırasında Antalya'daki İngiltere Konsolosluğunu da ziyaret etti.

Türkiye'yi 2022'de 3,8 milyondan fazla İngiliz turist ziyaret ederken İngilizler, Rus ve Alman turistlerden sonra ülkeyi en çok ziyaret eden grup oldu. Bu sayının yıl sonunda yüzde 20 artarak 4,5 milyona ulaşması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.