Öne Çıkanlar acun ılıcalı İstikbal avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta ingiltere

Bu haber kez okundu.

Birleşik Krallık İngiltere'de yılanlar insanları ısırıyor !

SAĞLIK-İngiltere'de doktorlar, egzotik hayvan besleyenlerin artması yüzünden yılanlarca ısırılan kişilerin sayısının yükseldiğini açıkladı.Son 11 yılda doktorların yılanların ısırdığı 300 kişiyi tedavi ettiği, bu kişilerden 72'sinin çocuk ya da genç olduğu belirtildi.Yılanlarca ısırılan çoğu hasta tamamen iyileşse de bazılarının yoğun bakımda tedavi görmesi gerekti. Bir kişinin parmağı kesilirken, bir hasta da hayatını kaybetti.Hayatını kaybeden kişi sürüngen uzmanıydı, dünyanın en uzun zehirli yılanı olan kral kobra tarafından ısırılmıştı.Boyları 4 metreye kadar çıkabilen bu yılanlar bir yetişkinin göz seviyesine kadar yükselebiliyor.Klinik Zehirbilim adlı dergide yer alan makaleye göre 10 doz panzehir verilen bir hasta, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Bu kişinin, panzehre alerjik reaksiyon vermiş olabileceği düşünülüyor.Bir nörotoksin olan yılan zehri, kişinin nefes alıp vermeyi kesmesine ve kalbinin durmasına yol açabiliyor.Dünya Sağlık Örgütü'ne göre çoğu Asya, Afrika, Latin Amerika ve Okyanusya'da olmak üzere 250 çeşit zehirli yılan var.3 çeşit zehirli yılanın olduğu İngiltere'de egzotik hayvan sahibi olmak, yasak değil.Ülkede yapılan araştırmada 68 farklı çeşit tarafından 321 ısırılma vakasının tespit edildiği, 15'inin ciddi olduğu kaydedildi.Oxford Üniversitesi'nden Prof. David Warrell, çoğu vakanın meslekleri ya da hobileri gereği yılanlarla etkileşimi olan kişilerde görüldüğü, en çok da parmak, el ve bileklerin ısırıldığını söyledi.Zehri olmayan yılanların ise ısırabilen diğer hayvanlar gibi evcil hayvan kategorisinde olabileceği hatırlatıldı.Yılanlı zehirleri beslemek İngiltere'de özel bir lisans gerektiriyor.Yılan ısırıkları üzerinde uzmanlığı bulunan Prof. Nicholas Casewell, zehirli yılan besleyen kişilerin dikkatli olması gerektiğini, ısırılmaları takdirinde ne yapacaklarına dair bir plan geliştirmeleri gerektiğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.