Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin İngiliz Ligi Rekabet Kurulu Erdoğan Sıcak öldü Mehmet Mimoğlu YTB Yurtdışı Koray Avcı

Bu haber kez okundu.

Ekrem İmamoğlu Londra'da Avrupa Gazetesi ve Avrupa Ajansı AVA adına Vatan ÖZ'e özel konuştu

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA-Birleşik Krallık ülkelerinden İskoçya ve İngiltere’ye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, COP26 Glasgow İklim konferansı sonrasında Londra’ya geldi.  Londra'daki Hyde Park'ın en az üç dört katı büyüklüğünde parkı İstanbul'a kazandırdık, Ekrem İmamoğlu Avrupa'ya özel konuştu.  Ekrem İmamoğlu, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26. Taraflar Konferansı kapsamında COP26 Zirvesi için Glasgow'da BM Genel Sekreteri Antonio Guterres görüştü.  İskoçya’nın Glasgow şehrinde katıldığı panellerin ardından ikili özel temaslar için Londra’ya geldi. Ekrem İmamoğlu Avrupa Gazetesi ve Avrupa Ajansı AVA'ya özel konuştu

İngiltere Londra'daki Hyde Park'ın en az üç dört katı büyüklüğünde parkı İstanbul'a kazandırdık 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, COP26 Glasgow İklim konferansı sonrasında Londra’da Avrupa Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vatan ÖZ'e konuştu. İBB Başkanı İmamoğlu, "Londra'daki dünyaca ünlü Hyde Park bilmeyen yoktur. Biz göreve geldiğimiz andan beri aşağı yukarı Londra'daki Hyde Park'ın 3-4 kat büyüklüğünde parkı İstanbul halkına kazandırdık. İstanbul'lular parklarına kavuştu" diye konuştu. 

İstanbul Yıldız Korusu ve Göztepe 60. Yıl Parkı; Belçika, Fransa, Almanya, Hollanda, İspanya, Portekiz ve İsveç’ten 30 parkın kazananları arasında

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sözlerine şunları ekledi: "Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) sorumluluk alanında bulunan parklar, kentlinin olduğu gibi uluslararası organizasyonların da takdirini kazanıyor. Kar amacı gütmeyen ve 25 yıldır uluslararası bir heyet ve Keep Britain Tidy tarafından verilen Green Flag (Yeşil Bayrak) ödülünü, İstanbul ilk kez aldı. İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı sorumluluğunda bulunan Yıldız Korusu ve Göztepe 60. Yıl Parkı; Belçika, Fransa, Almanya, Hollanda, İspanya, Portekiz ve İsveç’ten 30 parkın kazananları arasında yer aldı."

İskoçya Glasgow COP26 Zirvesi’nde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26. Taraflar Konferansı (COP26) kapsamında katılacağı paneller ardından ikili temaslarda bulundu.  Avrupa Ajansı’na Glasgow’da özel konuşan - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:“Glasgow COP26 Zirvesi’nde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığımız görüşmemizde de, 4 kıtadan belediye başkanlarıyla yaptığımız yuvarlak masa toplantısında da iklim krizi için yerel yönetimler düzeyinde bir sürecin işletilmesinin önemini vurguladım.Uluslararası bütün platformlarda şehrimiz ve ülkemiz için yer alacağız. İklim krizi global bir sorun ve her yeri etkiliyor. Glasgow’daki COP26 Zirvesi’nde bütün karar alıcılara ve liderlere bu konuda yerel düşünmenin önemini ve pratik adımlarımızı anlatıyoruz."

Bugün Glasgow’daki COP26 zirvesinde “kentlerde güvenli yapılar oluşturma ve depreme hazırlık” konusunda konuşan Ekrem İmamoğlu, "İstanbul için en acil konu olan afetlere hazırlık, sağlıklı ve güvenli yapılar oluşturma konusunu her platformda gündem yapmaya devam edeceğiz." dedi. 

Glasgow'da  kentlerde güvenli yapılar oluşturma ve depreme hazırlık sorunları konuşuldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26. Taraflar Konferansı bünyesinde kentlerde güvenli yapılar oluşturma ve depreme hazırlık sorunlarının konuşulduğu panlede ana konuşmacı olarak katıldı. Paneldeki diğer konuşmacılar Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Sadiq Khan, ABD'den Seattle  Büyükşehir Belediye Başkanı Jenny Durkan, Galler İklim Bakanı Lee Waters, Google Earth direktörü Nithya Sowrirajan, Build and Change yöneticisi Dr.Elizabeth Hausler'den oluşuyordu. 

Londra'da ikili toplantlar yapan Ekrem İmamoğlu, CHP İngiltere Başkanı Kazim Gül ile görüştü. Türkiye Cumhuriyet'in 100.yılı için Londra'ya gelmesi için prensipte söz alan CHP İngiltere Başkanı Kazim Gül, CHP İngiltere adına yaptığı çalışmalardan bahsetti. İmamoğlu, Gül'e Ocak ayında yapılacak seçimde başarılar diledi.

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İngiltere Başkanı Kazım Gül


Vatan ÖZ, İmamoğlu’na 20 yıldır aralıksız Londra'da basılan ve dağıtılan Avrupa Gazetesi'nin "10 Kasım Atatürk" özel sayısını hediye etti.  

Birleşik Krallık ülkelerinden İskoçya ve İngiltere’ye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile COP26 Glasgow İklim konferansı sonrasında Londra’da Avrupa Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vatan ÖZ ile buluştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.