Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Vladimir Putin

Bu haber kez okundu.

İngiltere'de ilan edilen olağanüstü durumun Ankara Antlaşması'na etkileri 

Müvekkillerimiz tarafından en çok sorulan sorularadan birisi Ankara Anlaşması onaylanan ve vizesini almış olan kişilerin uçuş yasağı sebebi ile İngiltere’ye giriş yapamadıkları takdirde vizelerinin durumunun ne olacağı yönünde? 
Ankara Antlaşması Türkiye başvurularında bilindiği üzere vizesi onaylanan kişilere bir aylık İngiltere’ye giriş vizesi verilmektedir. Bu bir aylık süre içinde ilgili kişinin İngiltere’ye giriş yapması ve İngiltere’de  bir yıl süreli oturum kartını alması gerekmektedir. Ancak şu anda Corona virüsü sebebi ile bütün Dünya’da yaşanan olağanüstü durum sebebi ile Türkiye’de Ankara Antlaşması onaylanan ve bir aylık vizesi olan kişiler İngiltere’ye giriş yapamamaktadır. Önemle belirtmek isterim ki, vizesi onaylanan kişilerin bu bir aylık süreçte İngiltere’ye giriş yapamadıkları takdirde vizelerine herhangi bir zarar gelmeyecektir ve herhangi bir hak kaybına uğramayacaklardır .Altını çizerek belirtmek gerekirse herhangi bir vize iptali söz konusu değildir.  Ancak ilgili kişilerin şu anki olağanüstü durumu belirtip,  belirli bir ücret ödeyip tekrar yeni tarihli bir İngiltereye giriş vizesi almaları gerekmektedir. 

Avukat Fidan Osoy

Ankara Antlaşmaları ve diğer Türkiye’den yapılan vize başvuruları bağlamında en çok sorulan sorulardan diğer  bir tanesi bu süreçte vize başvurularının yapılıp yapılamayacağı yönünde. Ankara Antlaşmaları dahil bütün  vize başvuruları  online olarak yapıldığından vize başvurusunu yapmakta ve  göndermekte herhangi bir zorluk bulunmamaktadır. Ancak Türkiye’deki vize merkezlerinin kapatılmış olması sebebi ile, online vize başvurusu yapılsa dahi vize merkezine gidip parmak izi verilmediği sürece başvuru tamamlanmış olmayacağından dolayı, uygulama açısından yaşadığımız olağanüstü sebep dolayısı ile başvuruların askıya alındığını söyleyebiliriz. Bu yönde bizim kişilere  tavsiyemiz vize başvurusu için yapabilecekleri her türlü hazırlıklarını yapmaları ve olağanüstü durum sona erdiğinde bizlerle iletişime  geçip vize başvurularını hızlı bir şekilde yapmaları. Tabi ki bu süreç esnasında yine bizimle iletişime geçebilir ve özellikle Ankara Antlaşması ve Aile birleşimi vizesi konusunda gerekli bilgileri uzman  avukatlarımızdan alabilirler. 

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde İngiltere hükümeti Corona virüsü sebebi ile yaşanan olağanüstü durum nedeni ile belirli kişilere  belirli devlet  yardımlarının yapılması yönünde   ekonomik paketler açıkladı. Açıklanan ekonomik pakete göre “self employed”olarak adlandırdığımız esnaf statüsünde bulunan kişilerin “Universal Credit” olarak adlandırdığımız devlet yardımına başvuruda bulunabilecekleri yönünde. Tabi ki İngiltere’de esnaf statüsünde bulunan kişilerin vize çeşitleri “Universal credit” olarak adlandırdığımız Devlet yardımına izin verdikleri takdirde başvurabilirler ve bu devlet yardımından yararalanabilirler. Bu bağlamda en önemli soru: esnaf statüsünde çalışan Ankara Antlaşması vizesi ile oturum hakkına sahip olan kişilerin bu yönde bir devlet yardımına başvuruda bulunup bulunamayacakları yönünde. Ankara Antlaşması vize çeşidi olarak Devlet yardımına olanak sağlayan bir vize çeşidi değildir. Açıkça ve net bir sekilde  Ankara Anlaşması ile İngiltere’de oturum hakkına sahip olan kişilerin  şu zamana kadar hiç bir devlet yardımı alamayacakları kanun nezdinde belirtilmişti.

Yasadığımız bu olağanüstü durum sebebi ile Ankara Antlaşması vizesi ile İngiltere’de yaşayan kisilerin “Universal Credit” alabilcekleri yönünde henüz İngiltere İç İşleri bakanlığı tarafından resmi bir açıklama yapılmadığını belirtmek isterim. Bu sebeple biz Advantage Avukatlık olarak mümkün olduğu kadar Ankara Antlaşması vize çeşidine sahip olan kişilerin resmi bir açıklama yapılmadan devlet yardımına başvuruda bulunmamalarını   önermiyoruz. 
Advantage Avukatlık Ofisi olarak bu olağanüstü durumda müvekkillerimize ve müvekkil adaylarımıza her türlü hukuksal desteği sağlamaya çalıştığımızı belirtmek isteriz. Dün olduğu gibi bugünde sizlerin yanındayız.

İletişim numaralarımız  020 8 807 1676.  İngiltere dışından aramalar için tel no: 0044 20 8807 1676

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.