Öne Çıkanlar acun ılıcalı avrupa Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta Deniz C Erkan Fenerbahçe Uefa ceza Rishko Beauty Center

Bu haber kez okundu.

Kuzey Londra'da Edmonton çöp yakma tesis sözleşmesine protesto

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA-Edmonton bölgesinde çöp yakma tesisini durdurun.Kampanyacılar Edmonton çöp yakma tesis sözleşmesini protesto etti.Edmonton'da yeni ve daha büyük bir yakma  tesisinin inşasına karşı çıkan kampanyacılar geçen hafta sonu bir protesto düzenledi.  16 Ocak Pazar günü, Kuzey Londra sakinleri ve dünyanın her yerinden insanlardan oluşan 50 kampanya grubu yürüyüş için Edmonton Green'de toplanarak inşaat sözleşmesinin imzalanmasını protesto etti.

Kullanım ömrü geçen yıl dolan Edmonton Çöp Yakma Fırını, Enfield, Haringey, Hackney, Islington, Barnet, Waltham Forest ve Camden belediyelerinin kararı ile sadece Britanya’nın değil Avrupa’nın en büyük çöp yakma fırını haline getirilmek isteniyor. 


Zehir Solumak İstemiyoruz!


DAY-MER’den yapılan açıklama şöyle. “Maliyeti en az 1.2 milyar sterlini bulacak olan Edmonton IKEA yakınında yer alan çöp yakma tesisi, soluduğumuz havaya her yıl 700 bin ton karbondioksit (CO2) salarak soluduğumuz havayı zehirleyecek. Son birkaç aydan beri zirveye çıkan bölge halkının tepkilerini görmezden gelen belediye başkanları ve encümen üyeleri yeni tesiste kullanılacak olan son teknoloji ile atmosfere sadece buhar salınacağını iddia etmekteler. Bu iddianın gerçekleri yansıtmadığı Hava Kirliliği Üzerine Tüm Partiler Parlamento Grubu’nun Aralık ayında yayınladığı Atık Fırınlarında Kirlilik (Pollution from Waste Incineration) raporu1 ile ortaya kondu. Başkanlığını İşçi Partili Geraint Davies’in yaptığı parlamento grubu, yayınladığı rapora dayanarak Edmonton Çöp Yakma Tesisi’nin inşasının durdurulmasını talep etti.” 


Bölge hakları olarak, geri dönüşüm de olmak üzere belediyelerin ve yetkililerin üstesinden gelemediği tüm sorunların çözümüne talibiz. Hava Kirliliği Üzerine Tüm Partiler Parlamento Grubu’nun çağrısı ve uyarılarının dikkate alınarak, çöp yakma tesisinin inşası derhal sona erdirilmelidir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.