Öne Çıkanlar acun ılıcalı İstikbal avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta ingiltere

Bu haber kez okundu.

Londra Kıbrıs Türkleri açısından büyük önem taşıyor

Savaşan, Londra temaslarını değerlendirdi. “LONDRA’DA BAŞARILI İŞLER YAPABİLİRİZ”Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı, UBP Lefkoşa Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan, Londra’nın Kıbrıs Türkleri açısından büyük önem taşıdığını ve son bir yıldaki gelişmelerin umut verici olduğunu vurguladı. Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda Levent Kutay’ın sunduğu Burası Önemli programına katılan Dr. Ahmet Savaşan, Londra temasları hakkında bilgi verdi. 

İngiltere İle Ticaret Gelişmeye müsait…

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın Londra’daki Kıbrıs Türk iş insanlarına yönelik olarak düzenlediği resepsiyona katılarak Londra’daki iş insanları ve Kıbrıs Türk esnafı ile temas etme şansı bulduğunu anlatan Ahmet Savaşan, “temaslarım sırasında KKTC ile Londra arasında ticaretin gelişme potansiyeli olduğunu bir kez daha gördüm. Bu potansiyeli hayata geçirmek, ürettiklerimizi Londra’daki kardeşlerimize ulaştırırken, onların birikimlerini adada yatırıma dönüştürmelerini teşvik etmek bizim elimizde. Bunun için hükümet ve iş insanlarının birlikte çalışması gerektiğini düşünüyorum. İnanıyorum ki hükümetimiz bu konuya destek verecek ve gereken adımların atılarak olumlu sonuçlar alınması sağlanacaktır” diye konuştu. 

Yeni politikanın İngiltere’de anlatılması önemli…

10 Kasım vesilesi ile Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği’nde düzenlenen Atatürk’ü anma törenine katıldığını ve Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın ile bir araya geldiğini söyleyen Ahmet Savaşan, KKTC’nin Türkiye’nin desteği ile ortaya koyduğu yeni Kıbrıs politikasının İngiltere’de anlatılması ve bu konuda destek aranması için izlenmesi gereken yol konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını da anlattı. 

E-Devlet uygulaması İngiltere’de verilen hizmetleri hızlandıracak…

İngiltere temasları kapsamında, KKTC Londra Temsilciliği’ni de ziyaret ettiğini söyleyen Ahmet Savaşan, Büyükelçi Çimen Keskin ile bir araya geldiğini, temsilcilik çalışmaları hakkında bilgi aldığını; temsilcilikte daha etkin bir hizmet verilebilmesi için ihtiyaçlar ve yapılması gerekenlerle ilgili fikir sahibi olduğunu anlattı. Savaşan, pandemi ile birlikte temsilciliğe yapılan müracaatlarda yaşanan büyük artıştan dolayı meydana gelen sıkışıklığın, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertoğruloğlu’nun konuya gösterdiği hassasiyet ve Ünal Üstel hükümetinin e-Devlet uygulamasını kısa süre içinde Londra’ya genişletilmesiyle birlikte çözüleceğini ve böylelikle de İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türkleri’nin memnuniyetinin artacağını da sözlerine ekledi.  

İngiltere’nin yeni bir konum elde etme çabaları iyi değerlendirilmeli…

Savaşan, “Londra’da güçlü bir siyasi varlığımız var. Gerek KKTC Temsilciği, gerekse önde gelen Kıbrıs Türk kuruluşları ile iş insanları, geçmişte yapılan çalışmalardan da ders alarak ne yapılması gerektiğini çok iyi biliyorlar. Bizlerin İngiltere’nin dünyada yeni bir konum elde etme çabalarını değerlendirerek İngiltere’de başarılı işler yapabileceğimizi ön görüyorum” dedi.

8 ülke ile yeni anlaşmalar yaptık… 

100’den fazla ülkenin katılımı ile gerçekleşen Dünya Turizm Fuarı’na (World Travel Market - WTM)  katıldığını da hatırlatan Dr. Ahmet Savaşan, fuar süresince önceden alınan randevulara uygun olarak 8 ülkeden turizmcilerle 14 topantı gerçekleştirdiklerini ve sağlık turizmine yönelik yeni anlaşmalara imza attıklarını söyledi. 

Kuzey Kıbrıs’ın turizm potansiyelini anlatma olanağı bulduk…

WTM Londra Fuarı’nda 70'den fazla konferans ve seminerin yapıldığını ve turizmde sürdürülebilirliği sağlamak için sektörün yeniden şekillenmesinin konuşulduğunu belirten Dr. Ahmet Savaşan, kendilerinin de katıldıkları bazı oturumlarda Kuzey Kıbrıs’ın turizm potansiyelini anlatma fırsatı bulduklarını söyledi. 

Zirvede ortaya konan eğilimleri Kuzey Kıbrıs’ta da dikkate almalıyız…

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ile birlikte düzenlenen Turizm Bakanları Zirvesi’nde katılımcıların turizm sektörünün rekabetten çok iş birliğine odaklanma zamanının geldiğine dikkat çekildiğine işaret eden Ahmet Savaşan, turizmin siyasi gündemin birinci maddesi haline getirilmesi, turizm bakanlıkları ile ekonomi ve çevre bakanlıkları arasında daha fazla işbirliği yapılması çağrısında bulunulduğunu anlatarak, kendisinin de katıldığı bu zirvede ortaya konan eğilimlerin salgının ardından yeniden şekillenmesi gereken KKTC turizmi için de mutlaka dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi.

Sağlık Turizmi gelişmeye devam edecek…

Savaşan, “Katıldığımız toplantılarda dünyanın birçok yerinde turizmin yeniden canlandığını, Covid-19 salgını süresince milyonlarca iş kaybına, yüzde 50 oranında gelir düşüşüne sahne olan turizm sektöründe, 2022 verilerinin, güçlü bastırılmış talep nedeniyle net bir toparlanmaya girdiğini gördük. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ve Dünya Seyahat Ve Turizm Konseyi’nin (WTTC) projeksiyonlarında güçlü bir on yıllık büyümeye işaret edildiğini öğrendik” diyerek “insanların daha çok sıra dışı tatil ve seyahatlere yönelmesi; gelişmiş ülkelerdeki fiyat artışlarından dolayı medikal turizmin, zihin, beden ve ruh sağlığına yönelik sağlık tatillerinin yükselmesi; sanal gerçeklik seyahatlerinin popülaritesinin artması; kültür turlarının önem kazanması; tarihi rotalara rağbetin artması ve iş seyahatlerinin tatile dönüşmesinin beklendiğini gördük” diye konuştu.

Londra’da güzel ve önemli işlerin yapılabileceğini gördüm…

Ahmet Savaşan, dört gün süren temaslarında Londra’da güzel ve önemli işlerin yapılabileceğini gördüğünü ifade ederek,  “Londra’daki Kıbrıs Türk halkının varlığı ve Londra’da geçmişten günümüze verilen mücadeleye baktığımda turizm başta olmak üzere, mevcut ekonomik potansiyelin doğru değerlendirilmesi halinde Londra’da güzel ve önemli işler yapılabileceğini gördüm” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.