Öne Çıkanlar Emeklilik 24 haziran seçimleri ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi Trs Aytac Cash Carry Birleşik Krakllık gıda sektköründe Aytac uk

Bu haber kez okundu.

LONDRA'DA RAMAZAN COŞKUSU

Kuzey Londra’da yer alan Mevlana Camisinin imamı Hasan Tilki Ramazan Ayının Müslüman âlemi için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Avrupa Gazetesi/AVA Abdullah ÖZKAN/Londra Onbir Ayın Sultanı Ramazan ayı Londra’da coşkuyla karşılandı. İslam alemi için manevi değeri büyük olan Ramazan ayı için hazırlıklar yapıldı ve binlerce Müslüman bu ayı dolu dolu yaşayabilmek için beklemeye başladı. Ramazan Ayının İslam alemi için büyük önem arz ettiğini belirten Kuzey Londra’da bulunaan Mevlana Camisi’nin imamı Hasan Tilki; “Büyük bir hasretle beklediğimiz günler geldi. Bu günler insanların birlik ve beraberlik içinde yaşayacağı, birbirini anlayacağı günler. Kuran-ı Kerim’de de Ramazan ayı ve oruç tutmak ile ilgili çok sayıda ayet var” dedi.

“Somali’ye yardım kampanyası”

Ramazan ayı boyunca Mevlana Camisi’nde her gün iftar verileceğini söyleyen Tilki sözlerine şu şekilde devam etti: “İhtiyaca göre her gün 100 ile 150 arasındaki kişiye iftar yemeği vereceğiz. Bunun yanısıra bayanlar için 12.00’da erkekler için ise 16.00’da başlayan mukabelelerimiz olacak. Çocuklarımız için Kuran Kursu açtık ve o da ramazan boyunca devam edecek. Ayrıca Somali için bir yardım kampanyası başlattık. 26 ve 27 Temmuz tarihlerinde camimizde oluşturulacak bir heyet Somali’ye giderek toplanan yardımları teslim edecekler. İsteyen kardeşlerimiz uçak biletlerini almak koşuluyla bu heyete dahil olabilirler.”

Oruç tutmanın manevi huzuru

Ramazan ayının kendileri için öneminin büyük olduğunu söyleyen Mehmet Özdiler ise; “17 yıldır Londra’da yaşıyorum. İçimizde buruk bir sevinç var. Bu günlerde ülkemizde, ailemizin yanında olmak ve bu mutlu günleri onlarla yaşamak isterdim. Ancak maneviyatı yüksek bu günleri burada yaşamakta güzel. Allah izin verirse oruç tutmanın manevi huzurunu yaşayacağız. Allah şimdiden herkesin tuttuğu oruçları kabul etsin” dedi. 

Uzun süredir bu günleri beklediklerini söyleyen Ahmet Arslan ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Benim Londra’daki beşinci senem. 11 aydır bu günü bekliyordu. Heyecan doluyum. Allah nasip ederse bu ayı orucumu tutup, bol bol dua ederek geçirmek istiyorum. Bu günler birbirimizi anlama, birbirimize yardım edeceğimiz günler. Umarım tüm Müslüman alemi bu ayı dolu dolu geçirir ve huzur içinde Ramazan Bayramını karşılar.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.