Öne Çıkanlar Abdullah Ere ingiltere ilk kadın ANTROPOSEN Schnitzel Forever SunExpress londra Oscar neler oldu En İyi Film YURT DIŞI TÜRKLER hull Tigers on Tour

Bu haber kez okundu.

Londra'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı Konseri

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı Konseri, 28 Ekim 2023 tarihinde saat 19:30'da Londra Yunus Emre Enstitüsü'nün organizasyonu ve Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği'nin destekleriyle, London Chamber Orchestra (Londra Oda Orkestrası) işbirliğinde Royal College of Music, Amaryllis Fleming Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.
100. Yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen konser,  son dönem Türk bestecilerinden Yalçın Tura'nın en yeni piyano konçertosunun dünya prömiyerine ev sahipliği yapacak. Londra Oda Orkestrası ile işbirliği ile gerçekleştirilecek olan bu müzikal şölene Yalçın Tura'nın oğlu, besteci ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Orkestra Şefi Hasan Niyazi Tura önderlik edecek. Dünya prömiyeri gerçekleşecek olan piyano konçertosunda Londra’da yaşayan piyanist Pınar Çelik Warsi Londra Oda Orkestrası ile birlikte soloist olarak sahne alacak. Çağdaş Türk müziğinin en önemli bestecilerinden biri olan Tura, bestelediği film müzikleri ile tanınmıştır. Aralarında Aşk-ı Memnû, Keşanlı Ali Destanı, Yılanların Öcü, Toprak Ana, Taşbebek, Umutsuzlar gibi Türk sinema klasiklerinin de yer aldığı bestelerin sahibir. Babasının müzikal mirasının taşıyıcısı olarak konserin şefliğini yapacak olan ve kendisi de ayrıca tanınmış bir besteci olan Hasan Niyazi Tura da kariyerine eşsiz besteler sığdırmıştır. 43. İstanbul Müzik Festivali'nin (2015) açılışında seslendirilen 'Şehidin Türküsü' senfonik şiiri ile, 'Konçertango' adlı keman konçertosunu bestelemiş ve bu eserin Almanya'daki seslendirilmesinde (2017) solist olarak sahneye çıkmıştır. 'Andante' Dergisi 2016 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde Yılın Bestecisi seçilen ve 2007-2018 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda 1. Keman grubu üyesi olarak çalışan Hasan Niyazi Tura, halen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nda 1. Şef Vekili olarak görev yapmaktadır. Yalçın Tura'nın eşsiz yeni bestelerinin yanı sıra Türk ve İngiliz klasik müzik miraslarından da nadide parçalara ev sahipliği yapacak olan konserde iki ülkenin yüzyıllık dostluğu müziğin güzelliğiyle kutlanacak. Türkiye'nin tanınmış bestecilerinden Hasan Uçarsu gibi saygın müzisyenlerin eserleri ve Ralph Vaughan Williams (1872-1958), George Butterworth (1885-1916) ve Frederick Delius (1862-1934) gibi İngiliz klasik eserleri de icra edilecek. 

Biletler: 100yearsofturkishrepublic.eventbrite.co.uk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.