Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

Londra YEE ve Leigthon House Müzesi sunar, Sanatçılarla Söyleşiler

Sanatçıların, geleneksel sanatlarımızdaki yolculuğunun anlatıldığı söyleşilerin ilk konukları olan Hattat Nuria Garcia Masip ve Hattat Soraya Syed kendi deneyimleri ve düşüncelerinden yola çıkarak geleneksel sanatlarımızın bilinmeyen yönlerini ve ritüellerini dinleyicilerle paylaştı. 

Sosyal medyadan canlı

Temmuz ayında da tezhip ve seramik sanatımızın konuşulacağı programlar Londra Yunus Emre Enstitüsü ve Leigthon House Müzesinin sosyal medya hesaplarından canlı yayımlanacak. Söyleşilerin konukları 14 Temmuz’da seramik sanatçısı Laurelie Rae, 21 Temmuzda ise tezhip sanatçısı Ayesha Gamiet olacak. Londra YEE değerli iki sanatçının geleneksel sanatlarımızla buluşma hikayesini ilgililerle buluşturacak. 

Laurelie Rae 

2014 yılından bu yana İstanbul’da yaşayan ve seramik dersleri veren Laurelie Rae geleneksel ve modern sanat üzerine akademik ve pratik çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’ye gelmeden önce The Prince's Foundation School of Traditional Arts'ta yüksek lisansını bitiren Rae’nin “Islamic Art & Architecture: Memories of Seljuk & Ottoman Masterpieces” isimli kitabı vardır. 


2018 yılında usta tezhip sanatçıları Ayten Tiryaki ve Çiçek Derman’dan icazetini alan Ayesha Gamiet Londra’da tezhip sanatını öğretiyor. Geleneksel sanatlardan ve doğanın güzelliğinden ilham alarak eserlerini hazırlayan Gamiet Londra Üniversitesi Afrika ve Asya Sanat Tarihi ve Arkeolojisi lisans derecesine ve Geleneksel ve İslam Sanatları Yüksek Lisans Derecesine sahip olup 2014 yılında Cambridge Üniversitesi'nde eğitimde sanat, yaratıcılık ve kültür odaklı ikinci bir yüksek lisansını tamamladı. 2018'de Windsor Kalesi Kraliyet Kütüphanesi tarafından dört cilt şiir için tezhip çalışması yapmak için görevlendirilen Gamiet’in eserleri Kraliçe II. Elizabeth ve Prens Charles'a hediye edilmiştir. 


Telefon: 0207 387 3036 
E-mail: [email protected]  
Adres: 10 Maple Street W1T 5HA
Websitesi: http://yeelondon.org.uk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.