Öne Çıkanlar Wolverhampton Nottingham Acın Ilıcalı altın kelebek ödül töreni kurban ayramı Bursa Kebap Evi londra Ziynet Sali Kral Charles banknotları ingiltere iftar TikTok yasağı

Bu haber kez okundu.

Notco Londra Kıbrıs Festivali'nin yıldızı Ziynet Sali

AVRUPA AJANSI (AVA) İNGİLTERE- Yaz geldi Londra'da festivaller başladı. NOTCO Kıbrıs Türk Festivali 25 Haziran tarihinde yapılacak. Kıbrıs Türk Dernekleri Koordinasyon Festivali'nde müzik, tiyatro, şiir, halk oyunları, sevilen Kıbrıslı Türk ses sanatçısı Ziynet Sali var. Kıbrıs Türk Dernekleri Koordinasyon Komitesi kisa adıyla NOTCO'nun düzenlediği festival Wood Green'de.  NOTCO Başkanı Osman Ercen Avrupa'ya özel konuştu. Sevilen Kıbrıslı Türk ses sanatçısı Ziynet Sali’yi aramızda görmek bizim için büyük bir gurur diyen NOTCO Başkanı Osman Ercen, şunları söyledi:

NOTCO Başkanı Osman Ercen: "25 Haziran tarihinde yapılacak olan festivalimize hepiniz bekliyoruz"

Ercen: "Çok zor bir dönem olan pandemi dönemi geride kaldı. Kıbrıs Türk Dernekleri Koordinasyon Komitesi (NOTCO) olarak kültür ve sanat çalışmalarımıza ara vermeden, çevrimiçi olarak devam ettik. Ancak yüzyüze buluşmanın, kucaklaşmanın yerini hiçbir şey tutamaz.25 Haziran 2023 tarihindeki festivalimizle özlenilen birlikteliğimiz, halkımızla kucaklaşmamız yenidengerçekleşecek.Aylardır çoğu gençlerden oluşan dinamik Festival Komitemizin düzenlediği festivalde müzik, tiyatro, şiir, halk oyunları, Kıbrıs Türk kültürüne özgü yiyecek standları, sergiler, her şey var. Ayrıca sevilenKıbrıslı Türk ses sanatçısı Ziynet Sali’yi 2019 yılından sonra tekrar aramızda görmek bizim için büyükbir gurur. Pandemi sürecinde Kıbrıs Türk Dernekleri Koordinasyon Komitesi (NOTCO) üyelerinin diğer kardeş kuruluşlarla aralarında geliştirdikleri uyumlu, verimli çalışmalar, toplum kuruluşları olarak bir araya gelip koordineli bir şekilde çalışmamızın önemini yeniden hepimize hatırlattı. O yüzden NOTCO olarak festivallerin yanısıra aşağıda belirtilen amaçlar çerçevesinde diğer güzel, verimli çalışmalara daha büyük bir azimle devam etmeye kararlıyız."

NOTCO Başkanı Osman Ercen amaçlarını şöyle açıkladı:  

"Üye dernekler arasında dayanışma ve koordinasyon sağlamak, diğer kardeş dernek ve kuruluşlarımızla işbirliği yaparak toplumumuzun sorun ve gereksinmelerine çözüm arayışlarında bulunmak, resmi kurumların toplumuzun gereksinmelerini göz ününde bulundurmalarını sağlamakamacıyla onlar üzerinde baskı oluşturmak.Festivaller, diasporada yaşayan toplumların yaşamında çok önemli bir rol oynarlar. Sadece kültür ve sanatımızı, örf, adet ve geleneklerimizi bize hatırlatmak amacıyla yapılmazlar. Festivallerin, özellikle giderek büyük bir kültür yozlaşması yaşayan, hatta asimile olma tehlikesi ile karşı karşıya olan genç nesillerimiz için çok büyük önemi var. Onların kültürleri, kimlikleri hakkında donanım sahibi olmasında, kültürlerini tanıyıp yaşatmalarında önemli bir araçtır festivaller. 25 Haziran tarihinde yapılacak olan festivalimize katılarak kültürümüzü genç nesillere aktarıp yaşatma ve gençlerimizin yozlaşmasını önleme yolundaki çabalarımıza destek verin."

TICKET CONTACT:
OSMAN 07737 597 570
NAIME: 07849 698 533
KEMAL 07985 169 711
 
25 HAZIRAN - 15.00 - 23.00

DOMINION CENTRE, GAUMONT PALACE
9 THE BROADWAY, HIGH ROAD LONDON N22 6DS 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.