Öne Çıkanlar Londra IOD Yöneticiler ingiltere Ambargoed Emeklilik cemal kaşıkçı maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri son haber türkiye

Bu haber kez okundu.

Songlines Encounters Festivali'nin yıldızı  Çiğdem Aslan

Sanatçı 7 Haziran'da dünyaca ünlü İran'lı kemençe sanatçısı Kayhan Kalhor'un da yer aldığı double bill ile prestijli Kings Place'te konsere çıkacak. Kalhor Erdal Erzincan ile yaptığı ve ECM caz etiketiyle piyasaya çıkan ikili albümüyle son dönemde uluslararası düzeyde övgüler almakta. Sanatçı konserde 2009 yılında Tahran'daki protestolar sırasında bestelediği eserleri çalacak. 

 

5 ve 7 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek 3 günlük dünya müzikleri festivalinde Venezuela, Fildişi Sahilleri, Romanya ve Britanya'dan sanatçılar da sahne alacak.  5 Haziran'da Afrika esintilerinin yoğun olduğu karizmatik Family Atlantica ve baş döndürücü Dobet Gnahoré ile başlangıcından sonuna yüksek enerjili bir akşam gerçekleşecek. 6 Haziran'da Balkan müziği hayranları Romanya'lı Oana Catalina Chitu'nun eski zaman vokalleri ve büyüleyici kemanı ile Anna Phoebe'yi keyifle dinleyebilecek. Festival 7 Haziran'da Türk, Yunan ve İran müzikleri ile son bulacak. Kalhor enstrümanlara ilgisi olanlar için 18.15'de bir konuşma yapacak ve konserde de çalacağı kendi özel yapımı shah kamancheh'ı (kemençe) gösterecek. Ustayı yakından görmek isteyenler için önemli bir fırsat.   

 

Çiğdem Aslan’ın Mortissa albümü Alman müzik eleştirmenlerinin verdiği German Record Critics’ Award 2014'te ödül almakla birlikte Festival'in de sponsoru olan Songlines Magazine tarafından 2013 yılının en başarılı albümü seçilmişti. Son dönemde Türkiye'de NTV kanalında yer alan Gece Gündüz adlı programa konuk olan sanatçı Sabah gazetesinden Radikal'e ulusal yayın yapan birçok gazeteye de haber oldu. Yine son dönemde Almanya'da yayınlanan Folker dergisinin kapak hikayesi de Çiğdem Aslan üzerine gerçekleşti. Yunan ve Türk rebetiko müziklerinden oluşan programı ile ortak geçmişe sahip iki topluluk arasında bağ kuran sanatçı meyhane veya café aman müzik kültürünü de Avrupa'da yeni dinleyicilerle buluşturuyor. 

 

Londra'daki Türk ve Kürt toplulukların gururu olan Çiğdem Aslan kariyeriyle dünya çapında tanınma yolunda ilerliyor. Biletler £14.50-£24.50. Konser gecesinden önce biletlerin tükenmesi beklendiğinden biletlerin önceden alınması tavsiye olunur.  

Biletler Kings Place'in 90 York Way London N1 9AG adresine gidilerek ya da  020 7520 1440 telefondan veya online olarak www.kingsplace.co.uk sitesinden alınabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.