Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere ingiltere Cumhuriyetin 100. Yıl Kutlama Balosu Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA

Bu haber kez okundu.

İngiltere'de acil servislerde ölümler haftada beşyüze ulaştı

İngiltere'de hastanelerin acil servisleri için kriz uyarısı: 'Her hafta yüzlerce hasta ölüyor'.İngiltere'de hastanelerin acil tıp hizmetlerinden sorumlu kuruluş, bazı acil servislerde "tam bir kriz" yaşandığını ve gecikmeler nedeniyle her hafta "300-500 hastanın" yaşamını yitirdiğini açıkladı.Kısmen kış mevsimiyle bağlantılı grip ve Covid gibi hastalıklardaki tırmanışın etkisiyle İngiltere'de hastanelere başvuranların sayısında son haftalarda çok büyük artış gözleniyor.Acil tıp eğitimi ve hizmet standartlarını denetleyen bağımsız kuruluş Kraliyet Acil Tıp Koleji (Royal College of Emergency Medicine), Ulusal Sağlık Hizmetleri'nin (NHS), acil servislerdeki bekleme süreleri bakımından, tarihinin en kötü kışını yaşadığını duyurdu.Son günlerde bazı hastanelerde "olağanüstü durum" ilan edildi. Bu, hastanenin, aşırı talep nedeniyle normal işleyişini sürdürememesi anlamına geliyor.
 

Bazı başka hastaneler, hastalarına, "ölümcül bir durumları yoksa" acile gelmemelerini tavsiye etti.

Kraliyet Acil Tıp Koleji Başkan Yardımcısı Dr Ian Higginson BBC'ye verdiği mülakatta, hastaların acil servislerdeki bekleme sürelerinin "dehşet verici" olduğunu, 4 gün bekleyen bile duyduğunu söyledi.Higginson, "Acil servisler gerçekten zor durumda ve bazıları şu anda tam bir kriz yaşıyor. Bir çoklarında ise istediğimiz standartlarda bakım sağlayamıyoruz" diye konuştu.Doktor Higginson, "Kalp krizi ya da inme yaşayan birine ambulans gelemiyorsa, bazı hastaların bundan zarar göreceği ve yaşamlarını yitirebilecekleri ortada. Ayrıca, zayıf, yaşlı ve en hassas durumdaki hastalara, koridorlara konan sedyelerde müdahale etmeye çalıştığımızda, onlara en iyi hizmeti veremeyeceğimiz de açık" dedi.

Politikacıları acil servisleri ve aile hekimliklerini ziyaret ederek sistemin yüz yüze olduğu problemleri birinci elden deneyimlemeye çağıran Higginson, sağlık çalışanlarının ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ancak bunun uzun vadeli bir sorun olduğunu ve sağlık sektörüne desteklemek için yatırım gerektiğini de söyledi.

'Her hafta 300-500 hasta, geç müdahale nedeniyle ölüyor'

Kraliyet Acil Tıp Koleji'nin Başkanı Doktor Adrian Boyle da dün bir açıklama yaparak, acil tıp hizmetlerindeki gecikmeler yüzünden her hafta 300 ila 500 hastanın yaşamını yitirdiğini söyledi.Dr Boyle, Covid nedeniyle geçtiğimiz yıllarda uygulanan kapatma önlemlerinin toplum genelinde bağışıklığın düşmesine yol açtığını ve bu yüzden hastaneye yatışların rekor düzeylere çıktığını anlattı:"Şu anda ölümlerde yaşanan artışlarla hastaneye yatış için bekleme sürelerinin uzunluğu arasında bir bağ var ve acil bakım ve müdahaledeki gecikmeler ve sorunlar yüzünden her hafta 300 ila 500 kişinin yaşamını yitirdiğini düşünüyoruz."

Buna karşılık Birleşik Krallık'ta NHS yetkilisi Chris Hopson, ölümlerdeki yükselme konusunda "veriler iyice incelenmeden acele sonuca varmamak" gerektiğini söyledi.
Kasım ayı verilerine göre İngiltere'deki acil servislere başvuran 37 bin kişi hastaneye yatırılmak için 12 saatten fazla beklemek zorunda kaldı.
Oysa bir yıl önce aynı dönemde acil serviste 12 saatten fazla bekleyen hasta sayısı 10 bin civarındaydı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.