Öne Çıkanlar ingiltere londra maç ne zaman avrupa muharrem ince maç hangi kanalda kktc Samsunspor koronavirüs gazete

Bu haber kez okundu.

İngiltere’de yüksek ölüm rakamları mercek altında

Pritchard, hemşirelerin iki günlük grevi nedeniyle hafta boyunca 5 bini ameliyat ve tedavi olmak üzere, 27 bin 800 rezervasyonun yeniden planlanmak durumunda kalındığını kaydetti.

İngiltere’de sağlık çalışanları uzun zamandır grevler yapıyor. Şubat ayında da bazı sendikalar yeni grevler ilan etti. Ambulans çalışanlarını temsil eden Unite isimli sendika, üyeleri de 23 Ocak'ta iş bıraktı.

6 Şubat’ta sağlık çalışanlarının yine grevde olacağı açıklandı. Ambulans çalışanları da NHS tarihindeki en büyüğü olması beklenen grevde binlerce hemşireye eşlik edecek.

 ÖLÜM RAKAMLARINI SORUŞTURALIM ÇAĞRISI

İngiliz Daily Mail'de yer alan habere göre, haftalık bazda açıklanan ulusal istatistikler, ölüm oranlarında yüksek artışa işaret ediyor. Bazı milletvekilleri konunun soruşturulmasını talep etti.

İstatistiklere göre, İngiltere’de bir haftada yaklaşık 3 bin daha fazla vatandaş Kovid-19 dışı sebeplerle hayatını kaybediyor.

Ulusal İstatistik Ofisi'nin göre ocak ayının ikinci haftasında İngiltere ve Galler'de beklenenden 2 bin 837  daha fazla kişi daha öldü ve bu ölümlerin sadece yüzde 5'i Kovid-19 ile ilişkilendirildi. Aşırı ölümlerin en son bu kadar yüksek olduğu Şubat 2021'in ikinci haftasında, Kovid-19 ölümleri toplamın yüzde 37'sini oluşturuyordu.

ACİL TEDAVİDE ZAAFİYET

Kraliyet Acil Tıp Koleji ise acil servislerde yaşanan soruna dikkat çekerek haftada 500 kadar kişinin zamanında acil tedavi göremedikleri için öldüğünü bildirdi.

İngiltere Ulusal Sağlık Hizmeti’nin verilerine göre de 54 bin 532 kişi, hastaneye kabul kararı verildikten sonra acil servislerde 12 saatten fazla bekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.