Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa muharrem ince maç ne zaman koronavirüs gazete maç hangi kanalda maç saat kaçta kktc

Bu haber kez okundu.

Rezan Özdemir Psikoloji ve Koçluğu bir araya getirdi

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA - Premier Business Coching LTD şirketinden Rezan Özdemir Psikoloji ve Koçluğu bir araya getirdiPremier Business Coching LTD şirketiyle Chelsea ve Kensington Borough’da profesyonel ekibiyle, Psikoloji ve Koçluğu servisleri veren Rezan Özdemir, Avrupa Gazeteye özel konuştu. Rezan Özdemir sorularımızı şöyle yanıtladı:

  •  Rezan Özdemir kimdir? Kendinizden kısaca bahseder misiniz?

1972 Adana doğumlu ve anne olan Rezan Özdemir, 1997’den itibaren Koçluk sektöründe olan, London, The Coaching Academy mezunu, performans ve üst yönetim koçluğu yapmaktadır. 20 yılı aşan siyaset, turizm ve spor alanlarındaki tecrübesiyle, Türkiye’nin ilklerinden olan Sn.Özdemir, şimdi de Premier Business Coching LTD. şirketiyle, Chelsea ve Kensington Borough’da profesyonel ekibiyle, Psikoloji ve Koçluğu bir araya getirmiştir.

  • Futbol kulüplerine vermiş olduğunuz kurumsal koçluk hizmeti nedir? Nasıl bir uygulama ve yöntem izliyorsunuz?

Başkan ve yönetim kurulundan başlayarak, kulübün ihtiyaç analizlerini yapıp, liderin yönetim, inanç, değer ve hedefiyle entegre olarak, ortak dil ve hedef belirleyip, bunu bir gelişim stratejisi GROW tekniği ile uygulamaktayız. Kulübün ihtiyaçlarını dikkate alarak, öncelik sırasını  belirleyip, zaman, maliyet ve emek tasarrufu yaparak, liderin hedefleriyle,  bireylerin güçlü yanlarını bir araya getirerek, başarı ve sonuç odaklı hizmetler vermekteyiz.

  • Futbolcuların ve yöneticilerin duygusal ve zihinsel performanslarını yönetmek, futbolculara nasıl bir katma değer sağlıyor?

Aslında futbolcular fiziksel kondisyonları ve yetenekleri ile güçlü bir alanda kulüplerde çalışmaya başlıyorlar. Fakat, spor kulüplerinin dikkatini çekmesini istediğim nokta, futbolcuların duygusal ve zihinsel performans gelişiminin çok değerli olduğudur. Çünkü saha içerisindeki yaptıkları her davranış, temel inançları ve duygularının sonucudur. Bunların nasıl yönetileceğinin stratejisini öğretirseniz, örneğin: stres, korku, kaygı gibi duyguları yönetebilme becerisi geliştiği zaman, sonuca da 50%  duygusal performans katkısı olur. 

  • Kişilerin özel hayatlarındaki sorunlara destek oluyor musunuz?

Evet tabi ki.  Spor kulüplerini ve holdingleri, liderlerin algısı ve inançları yönetir. Bu nedenle, bireysel alanda kendi içlerinde yaptıkları farkındalık, gelişim ve hareket planı, kuruma yüksek fayda ve sonuç getirir. 

Biz insanlar, %50 duygusal performans, 30% görsel performans, 20% işitsel alanda görüp, duyup, işitip, hissettiklerimiz ile 100% performans veririz. İnsanlar kalplerine ve hissettiklerine göre karar verdikleri için bu alanda yapılan bireysel performans seansları, hayatlarının sekiz alanı; bireysel gelişim, kariyer, finans yönetimi, aile, aile ve çocuk ilişkisi, sosyal çevre ve bunun gibi birçok alana hizmet etmektedir. 

  • Bu zamana kadar kimlere destek verdiniz?

Liste çok kalabalık nereden başlayayım İlk olarak, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Sn. Ahmet Nur Çebi, UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Sn. Servet Yardımcı, Göztepe Spor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanı olan Sn. Mehmet Sepil, Göztepe Spor Kulübü Teknik Direktörü Sn. Bayram Bektaş.

Futbolculardan örnek vermem gerekir ise, Cameron Jerome, Beto, Deniz Kadah, Alparslan Öztürk, Yasin Öztekin gibi birçok isim ile çalıştım.

Kaptan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi Sn. Arzu Çebi ve Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyesi Sn. Ata Özdemirler liderliğinde 3 yıllık gelişim projesi yaptık. TATKO Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Vedat Özçelik ve ekibi, Bayraktar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mustafa Bayraktar ve üst yönetim. IC Holding Yönetim Kurulu, Sn. Murat Çeçen ve Serhat Çeçen, INOKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Vehbi Varlık, Nuh Çimento Genel Müdürü, Sn. Halim Tekesin ile çalıştım.

Turizm sektöründe ise, Koç Holding, Voyage Grubu, IC Hotels, RIXOS Hotel ve bunlar gibi birçok hotel ile çalışmış bulunmaktayım. Siyaset alanında da, Türkiye Belediyeler Birliği, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü gibi birçok alanda 20 yılı aşkın süredir hizmet vermekteyim. Daha detaylı bilgi için dilerlerse web sitesine: www.premierbc.co.uk göz atabilirler.

  • Bildiğimiz kadarıyla Quaresma ile bir çalışmanız olmuş, kendisine nasıl bir destek verdiniz?

Evet doğru kendisi ile bireysel performans seansı yapılmıştır. Üzgünüm ama danışan gizlilik sözleşmesi gereği bu konuda bilgi veremem.

  • Londra’daki hedefleriniz nelerdir? Londra’daki yöneticiler-iş adamları ile ne gibi çalışmalar yapmayı düşünüyorsunuz? 

Hedef kitlem, iş adamları ve üst yönetim. Aslında, 20 yıldır sürdürdüğüm işime devam etmek istiyorum. Farklı olarak, Londra’da Psikoloji eğitimi almış ve Klinik Psikoloji Yüksek Lisansı İngiltere’de tamamlamış Uzm.Psk. Sila Ozdemirler ile birlikte çalışmalarımıza başladık. Aile-çocuk ilişkisi, kariyer, öz disiplin, öz saygı ve öz sevgi, finans yönetimi, duygusal hakimiyet ve karar verme gibi birçok konuda ihtiyaca yönelik hizmetler vermekteyiz.

  • Londra’daki çalışmaya başladığınız kişiler var mı?       

Evet.  UK firması LIM-UK Ltd., Aura Members Group, Mr  Augistin Martin Calmarza, Mr Christina Nogaledo Castano ile bireysel seanslarımız sürdürülmektedir. Ayrıca, aile ve çocuk İlişkisi konusunda yardım amaçlı hizmetler veriyoruz. İlgi ve ayırdığınız zaman için çok teşekkür ederim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.