Öne Çıkanlar acun ılıcalı İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş maç saat kaçta Fenerbahçe Uefa ceza Rishko Beauty Center london Beauty Rishko Beauty london RISHKO BEAUTY Kozmetolog london

Bu haber kez okundu.

Türk sağlık kuruluşları İngiltere'de Sağlık Turizmini konuştu

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA-Türkiye’nin önde gelen birçok hastane, sağlık kuruluşu ve medikal turizm acentesi 20 Eylül tarihinde Londra'da gerçekleştirilen Trust London Talks Medikal Turizm Buluşması'nda İngiltere'deki katılımcılarla bir araya geldi.The Future X Events & Fuarcılık ve GUSİB tarafından organize edilen “Trust London Talks Birleşik Krallık ve Türkiye Medikal Turizm Buluşması” 20 Eylül 2022’de Holiday Inn London Bloomsbury'de geçekleştirildi. “Trust London Birleşik Krallık ve Türkiye Medikal Turizm Buluşması”nda (Trust London UK and Türkiye Medical Tourism Meetup), hastaneler, diş klinikleri, tüp bebek klinikleri, saç ekim merkezleri, estetik klinikleri ve termal turizm merkezleri gibi medikal turizm alanında faaliyet gösteren birçok Türk firması yer aldı.

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Abdurrrahman Deniz’in de katıldığı  etkinlikte, davetliler, firmaların fuar kapsamında kurduğu stantlarda sağlık uzmanlarından bilgi alma fırsatına sahip oldu. 

Üçyüze yakın kişinin yer aldığı sağlık turizmi buluşmasında, Anavatandan gelen sağlık kuruluşlarının temsilcileri İngiltere’de sağlık turizmi ile ilgili kuruluşların temsilcileriyle yeni işbirliklerini görüştü. Etkinlik, sağlık hizmeti almak isteyen bireysel ziyaretçilere de açık kaldı.

Dr. Erol Bedir:  İngiltere’ye yönelik çalışmalarımız devam edecek

Etkinliğin ana sponsorlarından Dünyam Hastanesi ve Sistem Hastanesi’nin kurucularından Dr. Erol Bedir; London Talks Medikal Turizm Buluşması'nın çok yararlı geçtiğini belirterek sektördeki bir çok paydaşla bir araya gelme fırsatı yakaladıklarını söyledi. İngiltere’de ilk defa böyle bir etkinliğe katıldıklarını kaydeden Dr. Bedir, İngiltere’ye yönelik çalışmalarını devam ettireceklerini duyurdu.

The Health Store Turkey kurucusu Nihal Terzi

Nihal Terzi “Avrupa’da birinci sıradayız”

Sağlık turizmi için Avrupa’da en çok tercih edilen ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen The Health Store Turkey kurucusu Nihal Terzi de,  İngiltere ve İrlanda tarafından sağlık turizmi için en çok tercih edilen ülke bizim ülkemiz dedi.Gazeteci Arda Sayıner’ın  moderatörlüğünü yaptığı söyleşide konuşan  Nihal Terzi “Türkiye’nin güçlü sağlık altyapısına”  vurgu yaptı.Terzi; pandemi nedeniyle İngiltere’de NHS (Ulusal Sağlık Servisi) hastalerindeki bekleme sürelerinin uzaması nedeniyle Türkiye’ye yönelik sağlık turizminde % 100 artış gördüklerini kaydetti.Türkiye’de hizmet veren ve yurtdışından hasta kabulüne açık olan sağlık kuruluşlarınına da seslenen Nihal Terzi,” Hastalarımızı düzgün takip edip işimizi doğru yaparak İngiliz medyasında Türkiye’ye yönelik bu alanda ortaya çıkan olumsuz haberlerin önüne geçelim” diye konuştu.

Londra’da yaşayan Osmanlı Padişahı Sultan Mehmet Reşad Han’ın dördüncü kuşak torunu Mahmud Namık Osmanoğlu ve Londralı iişadamı Nuri Bulgurcu

Osmanlı Hanedanı üyesi Mahmud Namık Osmanoğlu’nun global sağlık alanındaki başarısı

Etkinlikte konuşan ve Londra’da yaşayan Osmanlı Padişahı Sultan Mehmet Reşad Han’ın dördüncü kuşak torunu Mahmud Namık Osmanoğlu da İngiltere'deki sağlık turizmi ile ilgili istatistiki bilgiler verdi.Mahmud Namık Osmanoğlu eşi ile birlikte kurduğu Streaming Well Motion (SWM) şirketini, geçen yıl sağlık sektörünün önde gelen şirketlerinden İtalyan Healthware Group'a satmasıyla önemli bir başarı elde etmişti.

Serap Yılmaz, İstanbul Dentopia adına Londra'da görüşmeler gerçekleştirdi. DC Business-Deniz Çetecioğlu


Türkiye’nin farklı yerlerinden hastaneler katıldı

System Hospital, The Healthstore Turkey, Özel Algomed Hastanesi, Medline Adana Hastanesi, Aid Assistance, Biruni University Hospital, BHLC Medikal,  Can Hastanesi, Dentasey, Dentopia, Dentis Travel Turkey, Estrella Estetik , Güven Hastanesi,  IVF Turkey, Maya Estetik, Medicabil Hastanesi, Optimed Hastanesi, Clinic Honour (Dr.Onur Egemen), Smile Hair Clinic ve Tekyaz Londra'daki sağlık turizmi etkinliğine katılan firmalar arasında yer aldı. Sistem Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı M.D.Gökbörü Bedir,  Dünyam Hastanesi Diş Hekimi Aybüke Bedir Karahasanoğlu, Dentistravel  Turkey Avrupa Genel Koordinatörü Diş Hekimi Ayhan İnal, Özel Optimed Hastanesi Üyesi Ürolog M.D.İlkay Kırkaç, Ankara Güven (Hastanesi) Çayyolu Sağlıklı Yaşam Kampüsü Genel Müdürü Uzman Dr. Genco Çetinkanat ve  Tekyaz Solidworks Genel Müdürü  İlker Uludağ  hizmetlerini anlatan birer sunum yaptılar.

Pandemi sonrası İngiltere'deki hastalar için bekleme süreleri uzadı

Birleşik Krallık’ta sağlık hizmetleri devlet tarafından Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) aracılığıyla ücretsiz olarak sunuluyor. Ancak estetik, göz, diş, obezite, üreme sağlığı gibi bazı branşlarda ücret talep ediliyor ve ücretsiz olarak sunulan bazı hizmetlerde ise uzun bekleme süreleri nedeniyle hastalar yurt dışından sağlık hizmeti almaya yöneliyor.Global sağlık hizmetlerinde en çok tercih edilen ilk 10 ülke arasına giren Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa arasındaki konumu ile birlikte merkez bir coğrafyada yer alması, deneyimli sağlık personeli, yüksek kaliteli servisi ve uygun maliyetleri ile sağlık hizmeti almak isteyen İngilizlerin dikkatini çekiyor.Türkiye sahip olduğu donanımlı sağlık altyapısı ve turizm ülkesi olarak anılması sayesinde medikal turizm alanında önemli bir çekim merkezi haline geldi. Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki sıcak ilişkiler her alanda olduğu gibi bu alanı da olumlu etkiliyor. İngilizlerin önemli bir kısmının yaz tatillerinde Türkiye’yi tercih etmesiyle ortaya çıkan aşinalık durumu sağlık turizmi için de fırsatlar yaratıyor.Etkinlikte, Dünyam Hastanesi ve Sistem Hastanesi’nin kurucularından Dr. Erol Bedir’e,The Healt Store Turkey kurucusu Nihal Terzi’ye ve  Healthware Genel Müdürü Mahmud Namık Osmanoğlu’na Türkiye’nin sağlık turizmine katkılarından dolayı çeşitli anı objeleri takdim edildi.Trust London Talks etkinliğinin her iki ülkede ve yurtdışında tedavi arayan hastalar için mükemmel bir fırsata dönüştüğünü kaydeden fuarın organizatörlerinden Gusib kurucusu Levent Baş, Türkiye'nin şu anda sağlık hizmetlerinde dünyada en iyi hizmeti en uygun fiyata veren ülkelerden birisi olduğunu belirtti. Londra'da yapılan bu etkinliğini çok başarılı geçtiğini söyleyen Baş, yakın gelecekte Moskova ve Antalya'da da sağlık turizmi fuarlarına ev sahipliği yapmaya devam edeceğini açıkladı.

Sağlık sektörünün hayat kurtarıcı ve iyileştirici rolü nedeniyle aslında kutsal sayılabilecek bir alan olduğunu söyleyen The Future X Events kurucusu Yalçın Avcı ise   “Medikal turizm sayesinde milyonlarca insanın tedaviye erişmesi ülkeleri birbirine daha da yakınlaştırmıştır” dediStand ziyaretlerinin sonunda tamamen medikal turizm odaklı bir kokteyl ile organizasyon sona erdi.Etkinliğin ana sunuculuğunu Neslihan Gündeş üstlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.