Öne Çıkanlar ingiltere Djokovic Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde Metin Yılmaz

Bu haber kez okundu.

Aleviler Kemal Kılıçdaroğlu'na taleplerini iletti

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Demir'le görüşen Kılıçdaroğlu, Alevilerin taleplerini dinledi. Kılıçdaroğlu Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapanması talebine ise sıcak bakmadı. Alınan bilgilere göre Demir, Alevilerin talepleri hakkında Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi. Kılıçdaroğlu'nun, "Belediyelerimizde cemevlerinin ibadethane sayılmasına ilişkin karar aldık. Nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine Demir'in, "Çok önemli bir adım. Aleviler üzerinde hem sizin hem HDP'li belediyelerin böyle bir karar alması olumlu yankılandı. Ancak çok gecikmiş bir adım, keşke daha önce olabilseydi. Ancak bu kararınız eşit yurttaşlık taleplerimiz için bir başlangıç noktası olabilecek" dediği öğrenildi. Demir'in, Ak Partili ve MHP'li belediyelerin de bu yönde kararlar alması için çaba gösterilmesi gerektiğine işaret ettiği belirtildi.Görüşmede Kılıçdaroğlu'na zorunlu din derslerinin kaldırılması, dergahların iade edilmesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılmasına ilişkin talepler sunuldu. Kılıçdaroğlu'nun Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılması fikrine sıcak bakmadığı, kurumun Alevileri de kapsayacak şekilde daha adil bir yapıya dönüştürülmesi görüşünü ilettiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu yorum yapmadı

Demir'in, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ın aldığı oylara işaret ettiği, ülkenin belli bölgelerinde CHP'nin Alevi tabanının HDP'ye kaydığının açıkça görüldüğünü anlattığı öğrenildi. "Özellikle genç ve kadınlarda HDP'ye ciddi bir yönelme var" diyen Demir'in bu görüşünü Kılıçdaroğlu'nun not etmekle yetindiği, yorum yapmaktan kaçındığı öğrenildi. Demir'in, Alevi toplumunda oy kayışının engellenmesi için yeni projeler beklendiği görüşünü ilettiği, Kılıçdaroğlu'nun bu konuda da yorum yapmadığı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.