Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

TBMM'de İç Güvenlik Paketi yarın görüşülecek

Öneride İç Güvenlik Paketi'nin gündemin ön sırasına alınması ve görüşmelerine yarın başlanması, yarın bitmemesi durumunda 20 Şubat Cuma, 21 Şubat Cumartesi, 22 Şubat Pazar ve 23 Şubat Pazartesi günleri de çalışılması, Mart ayı sonuna kadar çalışma takvimi yer aldı.
Öneri aleyhinde konuşan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İç Güvenlik Paketi'ni "polis devleti yasası" olarak tanımladı.
"Siyasetin çok temel bir kuralı vardır; bir iktidarın iktidar süresi uzadıkça otoriterleşme eğilimi, yani kamu gücünü kullanma eğilimi artar" diyen Hamzaçebi, 13. yılında iktidar partisinin Türkiye'yi otoriter yönetime taşımayı amaçlayan düzenlemeyi Meclis'e getirdiğini savundu. Otoriterleşme yönündeki her adımın tepki birikimine yol açtığını belirten Hamzaçebi, toplumun kutuplaştığını, ülkeyi yönetilemez hale getirdiğini ileri sürdü.

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.