Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

Dünya Sağlık Örgütü bu ilaçları yasakladı

Dekstrometorfan içeren ilaçlar; ACTIDEM (Şurup), BENAFED (Şurup), BENICAL (Şurup),
BRONKAR-A (Şurup), DEFEKS (Şurup), DEKSAN (Şurup), DORFAN (Şurup),
TRİATÜS (Şurup), TYLOL Cold (Şurup), VICKS Medinait (Şurup), VICKS Vapodry (Şurup),
BENICAL COLD (Lak Tablet), METORFAN (Draje), RHINOTUSSAL Mikropellet Kapsül, RHINOTUSSAL Süspansiyon
Bu ilaçlar artık yasak. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı'ndan  'çok acele' koduyla ilgili yerlere gönderilen resmi yazıyla bu ilaçların yasaklandığı belilendi.
Sağlık Bakanlığı, 'dekstrometorfan' içeren öksürük şuruplarının kullanılmaması gerektiğini önemle belirtti. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) resmi internet sitesinde 'dekstrometorfan' içeren öksürük şuruplarının kullanımına bağlı olduğu düşünülen ölümler ve ciddi rahatsızlıklar yaşandığı bilgilerinin yer aldığına dikkat çeken bakanlık, 81 ildeki tüm eczacılara 'çok acele' koduyla bir yazı gönderdi. Yazıda 'dekstrometorfan' adlı etken madden yer alan yerli ya da ithal tüm ilaçların piyasadan geri çekilmesi gerektiği ifade edildi.

 

Evinizde Bu İlaçlar Varsa Çöpe Atın Dünya Sağlık Örgütü Uyarıyor ! Bakanlık resmi belgesi ve ayrıntılı haber için tıklayınız. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.