Öne Çıkanlar ingiltere maç ne zaman Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab George Floyd Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu

Bu haber kez okundu.

ABD'de polis şiddeti protestosu

Ülkede yeniden polis şiddetine yönelik protestolara yol açan olay için Twitter üzerinden kullanılan "#AltonSterling" etiketi, bir anda ABD'de en üst sıraya çıktı.Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, iki polisin bir marketin önünde CD satan birinin, başka birini tehdit ettiği ihbarı üzerine olay yerine gittiği belirtildi. Açıklamada, olaya karışan iki polisin süreç gereği idari izne ayrıldığı bildirildi.Bu arada, polislerin tartıştıkları Sterling'i yere yatırdığı ve ardından ateş ettiğini gösteren bir video yayınlandı.

Siyahi toplum liderlerinden adalet çağrısı

Baton Rouge'daki siyahi toplum liderleri acılı Sterling ailesiyle birlikte düzenledikleri basın toplantısında, eyalet ve federal yetkililere olayın soruşturulması çağrısında bulundu.Siyahilerin Gelişmesi İçin Ulusal Birlik (NAACP) yöneticisi Mike McClanaha, Baton Rouge Emniyet Müdürü Carl Dabadie Jr.'un istifa etmesi veya görevine son verilmesi gerektiğini belirtti.

Sterling'in halası Sandra Sterling de burada yaptığı konuşmada, "Bu onun başına gelebilecek korkunç bir şey. O bunu hak etmedi." dedi.

Vali Edwards'tan birlik çağrısı

Louisiana Valisi John Bel Edwards olayla ilgili düzenlediği basın toplantısında, halka birlik çağrısında bulundu.Vali Edwards toplantıdaki açıklamasında, barış içinde kalınması çağrısı yaparak, yeni bir şiddet eyleminin, meydana gelen talihsiz olaya cevap olamayacağını belirtti.

Adalet Bakanlığı soruşturacak

Ülkedeki en son polis şiddeti olayıyla ilgili Adalet Bakanlığı Yurttaşlık Hakları Bölümü tarafından bir soruşturma yürütüleceği duyuruldu. Savcılık ve Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) da bu soruşturmaya yardımcı olacağı kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.