Öne Çıkanlar nato güncel altın fiyatları güncel altın kaç para kurt dövmesi Mike Pompeo koruma yeni logo Mardin ve Van 39 ceset Kraliçe 2. Elizabeth

Bu haber kez okundu.

Birleşik Krallık Vizeleri ve Göçmenlik UKVI, eVisa adında bir dijital göçmenlik sistemi geliştirdi

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA- İngiltere e-Vize nedir? Nasıl e-Vize ve UKVI hesabı alabilirim? Birleşik Krallık Vizeleri ve Göçmenlik Dairesi (UKVI), dijital bir göçmenlik sistemi geliştiriyor. İngiltere Vizeler ve Göçmenlik (UKVI), dijital bir göçmenlik sistemi geliştiriyor. Bu, fiziksel belgeleri göçmenlik durumunuzun çevrimiçi kaydıyla değiştirdiğimiz anlamına gelir. Bu e-Vize olarak bilinir. e-Vize nedir? Neden bir UKVI hesabına ihtiyacım var? UKVI hesabımı nasıl kullanacağım? Nasıl e-Vize ve UKVI hesabı alabilirim? Birleşik Krallık Vizeleri ve Göçmenlik 30 Ekim 2023'te yayınlandı ve 21 Mart 2024'te güncellendi. 2018'den bu yana milyonlarca kişi, örneğin AB Yerleşim Planı aracılığıyla çevrimiçi bir eVize aldı.
 

Değiştirilen belgeler şunlardır:

- biyometrik oturma izinleri (BRP)

- biyometrik ikamet kartları (BRC)

- ıslak mürekkepli pullara girmek için süresiz izin gibi pasaport ciroları

- Pasaportlardaki giriş izni veya vize vinyetleri gibi çıkartmalar

e-Vize nedir?

Bir eVize, göçmenlik durumunuzun ve Birleşik Krallık'a giriş veya Birleşik Krallık'ta kalma izninizin koşullarının çevrimiçi bir kaydıdır. eVizenize erişebilmek için bir UKVI hesabı oluşturmanız gerekecektir. Fiziksel belgenizi eVize olarak güncellemeniz göçmenlik durumunuzu veya Birleşik Krallık'a giriş veya Birleşik Krallık'ta kalma izninizin koşullarını etkilemez. Gelecekte Birleşik Krallık'a seyahat etmek için eVize kullanabileceksiniz; UKVI hesabınıza kaydedilmesi gereken mevcut pasaportunuz dışında fiziksel bir belge taşımanıza gerek kalmayacak. 2024 yılı sonuna kadar seyahatlerinizde varsa fiziki belgenizi yanınızda taşımaya devam etmeniz gerekecek.

eVizelerin faydaları şunlardır:

fiziksel bir belgenin aksine güvenlidirler ve kaybolamaz, çalınamaz veya tahrif edilemezler. Başvurunuz karara bağlandıktan sonra fiziksel bir belge beklemeniz veya toplamanız gerekmeyecek; yine de biyometrik bilgilerinizi şahsen vermeniz gerekebilir ve bunu yapmanız gerekip gerekmediğini size bildireceğiz.
Birleşik Krallık sınırında durumunuzu kanıtlamak ve durumunuzu işverenler ve ev sahipleri gibi üçüncü taraflarla paylaşmak daha hızlı ve daha kolay olacaktır.

Neden bir UKVI hesabına ihtiyacım var?

UKVI, fiziksel belgeleri göçmenlik durumunuzun çevrimiçi kaydıyla değiştiriyor. Görüntüle ve kanıtla hizmetini kullanarak, eVizenize erişmek ve Birleşik Krallık'ta çalışma veya kiralama hakkınız gibi göçmenlik durumunuz ve koşullarınız hakkındaki bilgileri paylaşmak için bir UKVI hesabı oluşturmanız gerekir. UKVI hesabı oluşturmak için ödeme yapmanıza gerek yoktur.

UKVI hesabımı nasıl kullanacağım?

UKVI hesabınızı oluşturduğunuzda, eVizenizin ayrıntılarını, örneğin izin türünüzü, süresinin ne zaman dolacağını ve Birleşik Krallık'ta kalış koşullarınızı çevrimiçi olarak görüntüleyebileceksiniz. İletişim bilgileriniz gibi kişisel bilgilerinizi UKVI hesabınızda güncelleyebilirsiniz. eVizeniz UKVI hesabınızdaki pasaportunuza bağlanacaktır. Göçmenlik durumunuzun Birleşik Krallık sınırında kolayca belirlenebilmesi için pasaport veya kimlik kartı bilgilerinizi UKVI hesabınızda güncel tutmalı ve değişiklikleri bize bildirmelisiniz. Mevcut pasaportunuzu yine de yanınızda taşımanız gerekecektir. Bize yeni bir pasaportunuz olduğunu söylediyseniz ve hala UKVI hesabınızın güncellendiğinin onayını bekliyorsanız, sınırda gereksiz gecikmeleri önlemek için mümkünse eski belgenizi de yanınızda taşımalısınız. Görüntüleme ve kanıtlama hizmetinde bir paylaşım kodu oluşturarak göçmenlik durumu bilgilerinizi işverenler veya ev sahipleri gibi üçüncü taraflarla paylaşabilirsiniz; bu onlara göçmenlik durumu bilgilerinize zaman sınırlı erişim sağlayacaktır. İhtiyaç duyduğunuzda yeni bir paylaşım kodu alabilirsiniz; durumunuzu kanıtlamak için tek bir benzersiz kodu hatırlamanıza gerek yoktur. Göçmenlik durumunuzla ilgili bilgileri bazı devlet daireleri ve diğer kamu yetkilileriyle otomatik olarak paylaşmaya devam edeceğiz. Bu, göçmenlik durumunuzu kanıtlarken çevrimiçi hizmetlerle etkileşim kurma ihtiyacınızı azaltacaktır.

Nasıl e-Vize ve UKVI hesabı alabilirim?


Biyometrik oturma izniniz varsa...Süresi 31 Aralık 2024'te dolacak biyometrik oturma izniniz (BRP) varsa, size daha önce nasıl bir UKVI hesabı oluşturacağınızı ve eVizenize nasıl erişeceğinizi anlatacağız.

tüm ayrıntılar için tıklayınız 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.