Öne Çıkanlar ingiltere londra Londra Çağdaş Solistlerinden Yeşim Güzelpınar Boris Johnson Guatemala Avrupa Birliği Kemancı Ezo Sarıcı Goldsmiths Brunel University London

Bu haber kez okundu.

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Bahar Kahvaltısı’nda buluştu

AVRUPA GAZETESİ / AVRUPA AJANSI (AVA)- ÖZEL-İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği 14 Nisan 2024, Pazar günü Angel, Upper Street’de bulunan Gallipoli Restoran’da Bahar Kahvaltısı düzenledi. Çok yoğun bir ilginin olduğu kahvaltıya çoğu kişi yerler önceden dolduğu için katılamadı.Kahvaltıya katlanlara hoşgeldiniz konuşması yapan Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu ve İngiltere ADD Başkanı Jale Özer şunları söyledi: “Bu hafta Ramazan (Şeker) Bayramı’nı kutluyoruz.Hepiniz hoş geldiniz. Gerek yurt içi gerekse yurt dışında Milli ve Ulusal Bayram’lar geleneklerimizin, kültürümüzün ve Cumhuriyet değerlerinin daha çok anlaşıldığı, sahip çıkıldığı ve gençlerimizin Atatürk ilke ve devrimlerini anlayarak , bilinçlenerek büyümesine neden olduğu günlerdir.İngiltere ADD olarak özellikle bu bayramlarımızı kutlamaya özen gösteriyoruz. Ülkemizin içinden geçtiği karanlık günlerin yine aydınlıkla ışıldayacağı umudunu hiç yitirmeyen biz Atatürkçüler için bu bayramın ayrı bir özelliği var.”

Dünyanın en iyi 50 öğretmeni' arasına giren ve Avrupa Parlamentosu Uluslararası Lider Kadın Ödülü Sahibi ilk Türk öğretmen olan Dilek Livaneli, Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu ve İngiltere ADD Başkanı Jale Özer’ ve Azerbaycan Evi Başkanı ve ADD Bşk yardımcısı Dr Ali Tekin

Özer: “Sevgiye, kucaklaşmaya, gülümsemeye; kutuplaşmadan bir arada yaşamaya hasret kalan Türk Ulusu , yurt dışında yaşayan bizler uzun yıllar sonra 31  Mart 2024’de gelen “Baharı”yakalayarak girdik  bu bayrama.”

Jale Özer: “Ata’mızın her zaman güvendiği Türk Ulusu “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” sözünü haklı çıkarmıştır. Türk halkı vicdan ve sağduyusu ile Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine sahip çıkarak bir bütün olmuş  ve demokratik bir şekilde umudun temelini atmıştır.”

Jale Özer sözlerini şöyle sona erdirdi: “İngiltere ADD’nin de kurucu üyesi olduğu ve başkanlık görevini yaptığım ADDP ailesi olarak bu bilinçle, çok değerli ve umut olan bu başlangıcı Ata’mızın akıl ve bilim ışığında açtığı yolda, gösterdiği hedefe doğru Atatürkçü Düşünce’nin ışığını büyütmek için tüm demokratik güçlerin birlikte çalışmalar yürütmesi inancındayız. Bundan sonra bizlere düşen görev halkımızın temelini  attığı bu umudun içini doldurmaktır dedi ve örgütlenmenin öneminden bahsederek İngiltere ADD’ye üye olmayı ve birlikte mücadeleye çağrı yaptı.”

Azerbaycan Evi Başkanı ve ADD Bşk yardımcısı Dr Ali Tekin

Başkan Jale Özer’den sonra söz Azerbaycan Evi Başkanı ve ADD Bşk yardımcısı Dr Ali Tekin’de katılımcıların bayramını kutlayıp, böyle güzel buluşmaların çok değerli olduğunu ve güzel günlerin yakında olduğunu  vurguladı.  

Atatürkçü Düşünce Derneği Londra'da  buluştu 

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Londra'da Angel bölgesi Upper Street’de bulunan Gallipoli Restoran’da Bahar Kahvaltısı düzenledi. 

 Eski Milli Basketbolcu Mehmet Ali Tınay’da ADD'lilerle kahvaltıdaydı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.