Öne Çıkanlar ingiltere Londra Çağdaş Solistlerinden londra Goldsmiths Brunel University London Anglia Ruskin University ingiltere burs basvuru Türkiye için GREAT burs Great Scholarships 2023 2024 BSA

Bu haber kez okundu.

İngiltere'den eski başbakana fatura

Liz Truss, şimdi de bir usulsüzlük iddiasıyla karşı karşıya. Truss, devlete ait Chevening malikanesinde kaybolan eşyalardan sorumlu tutuluyor.  Bu eşyalar arasında, dışişleri bakanıyken kendisi ve yardımcılarının kullandığı terlik ve bornozlar var. Truss, 45 günde birçok toplantı yapmıştı. Partiye dönüşen toplantıların da masrafı çok. İngiltere bütçesi, şimdi Truss'tan tüm bunlar için 300 bin Türk lirasına denk gelen 12 bin sterlin değerinde bir ödeme istiyor. Bu masrafların Truss'tan istenmesinin sebebi, harcamaların parti propagandası için kullanılması. Truss, devlete ait Chevening malikanesini başbakanlık binası gibi kullanmakla da itham ediliyor. Liz Truss, yüksek gelir grubuna, çok tepki çeken yüzde 5'lik gelir vergisi indirimi kararının ardından istifa etmek zorunda kalmıştı.

Anahtar Kelimeler:
Liz TrussIngiltere
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.