Öne Çıkanlar cemal kaşıkçı maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri ingiltere türkiye İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor Halifax London Clinic

Bu haber kez okundu.

Kim Jong-un Guam'a yönelik saldırı hakkında bilgi aldı

Kuzey Kore liderinin, Guam'a olası bir saldırı kararını ABD'nin hamlelerine göre alacağını ifade ettiği de belirtildi.Pyongyang geçen hafta, ABD toprağı olan Guam'a 4 füze atmak için plan yapıldığını duyurmuştu.Devletin resmi haber ajansı KCNA'nın geçtiği haberde, Kim Jong-un'un planı uzun uzun incelediği ve komuta kademesi ile de değerlendirdiği aktarıldı.

Haberde Kuzey Kore lideri Kim'e ait olduğu söylenen şu ifadeler de yer aldı:

"Yanı başımıza çok sayıda nükleer ekipmanı ilk getirmiş olan Amerika Birleşik Devletleri, öncelikle doğru kararı almalı ve eğer Kore Yarımadası'ndaki tansiyonu düşürmek ve tehlikeli bir savaşı önlemek istiyorsa bunu hareketleri ile de göstermelidir."

Kim'in orduya, füze fırlatmaya hazır olunması emri verdiği de bildirildi.

'Güney Kore'nin temel önceliği barış'

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Pazartesi günü, Kuzey Kore'nin herhangi bir saldırısının hızla savaşa dönüşebileceği uyarısını yapmıştı.

Mattis, ABD ordusunun ülkesini, "her zaman, her şekilde ve her yerde" koruyabileceğini söyledi.Güney Kore hükümeti ise, krizin yükselmesi sonrası ABD'ye diplomatik çözüm çağrısı yapıyor.Devlet Başkanı Moon Jae-in, Güney Kore'nin temel önceliği ve ulusal çıkarının barış olduğunu açıkladı.

Moon, Kuzey'e, provokatif ve düşmanca açıklamaları durdurma çağrısı da yaptı.Güney Kore Savunma Bakanı Pazar günü yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin nükleer silah geliştirmesinin en az bir ya da 2 yıl daha sürebileceğini söylemişti.CIA Başkanı Mike Pompeo da ellerinde Kuzey Kore ile nükleer savaşın eşiğinde olunmadığını açıkladı.

Kaynak: BBC Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.