Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Vladimir Putin

Bu haber kez okundu.

Brexit Sonrası İngiltere'nin AB ile İlişkileri, Eski Zorluklar ve Yeni Gerçekler

Londra Merkezli düşünce kuruluşu Circle Foundation, 2 Şubat 2022 Çarşamba günü İngiltere ve AB arasındaki Brexit anlaşmasının ikinci yıldönümünde online panel düzenledi. "Brexit Sonrası: İngiltere'nin AB ile İlişkileri: Eski Zorluklar ve Yeni Gerçekler" başlıklı online panele ingiltere’nin önde gelen akademisyenleri ve gazetecileri katıldı. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Jean Monnet Kürsüsü Profesörü Özgür Ünal Eriş moderatörlüğünde gerçekleşen panele, UK in a Changing Europe Direktörü ve King's College London'da Avrupa Politikaları ve Dış İlişkiler Profesörü Anand Menon, GB News Siyasi Muhabiri ve Sunucusu Tom Harwood, PoliticsHome Kıdemli Muhabiri Adam Payne ve Oxford Üniversitesi Diplomasi Öğretim Üyesi Dr Jennifer Cassidy katıldı. Yaklaşık 1 saat süren panelde göçmenlik meselesinden dış politikaya kadar birçok mesele üzerinde Brexit’in etkileri tartışıldı.

Politics Home muhabiri Adam Payne, 'Hükümetin Brexit açısından hala ayrıntılı bir vizyona sahip olmadığını düşündüğünü söyledi. Ayrıca Göç sorunuyla ilgili olarak, Birleşik Krallık göçmenlik politikasının muhtemelen yıllar içinde gelişmeye devam edeceğini, fakat İngiliz kamuoyunun son anketlerde göçmenliğe karşı tutumunu yumuşattığını kaydetti.

Brexit'in olası ikinci bir İskoç bağımsızlık referandumu üzerindeki potansiyel etkisi sorusuna Profesör Menon, "Brexit'in doğasının İskoç bağımsızlığının pratiklerini çok daha zor hale getirdiğini" belirtti. 

Dr. Jennifer Cassidy ise Boris Johnson'ın siyasi söylemine vurgu yaparak, hükümetin Brexit konusunda daimi bir mücadeleye ihtiyaç duyduğunu belirtti.  Dr. Cassidy, AB ile bir uzlaşma bulmak için birkaç yıl boyunca harcanan zaman ve kaynaklara rağmen ilerleme katedilmemesini eleştirdi.

GB News sunucu ve muhabiri Tom Harwood ise İngiltere’nin, Brexit sonrasında kıtada çok daha önemli bir aktör olmaya başladığını, ve Brexit’in özellikle dış politika alanında daha esnek ve aktif rol oynama imkanı sağladığını vurguladı.

Panelin kapanış konuşmalarında verilen ortak mesaj ise Brexit’in etkisinin çok uzun yıllarca süreceği yönündeydi.

https://youtu.be/vRBb_6wmoGo

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.