Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

ABD Savunma Bakanından kongreye Türkiye mektubu

Bloomberg’in haberinde Mattis’in ABD Kongresini uyardığı ortaya çıktı. Mektupta Mattis, Türkiye’ye F-35 teslimatının durdurulmasının endişe yarattığını ve buna kesinlikle karşı olduğunu aktarıyor. Mattis Türkiye’nin teslimat listesinden çıkarılmasına karşı olduğunu söylerken bunun sebebini de anlattı.
Mattis, Türkiye’nin F-35 satılan 8 kaynak ülkeden biri olduğunu aktarırken, Türkiye karşıtı bir hamlenin tedarik zincirini bozacağı ve teslimatların gecikmesine sebep olacağını ifade etti. Mattis’in 7 Temmuz’da kaleme aldığı mektupta, “Eğer Türkiye’nin tedarik zincirinde sıkıntı çıkarsa bu ciddi soruna sebep olur. 50-75 jetin teslimatı gecikir ve parçaların tekrar elde edilmesi için yaklaşık 18-24 ay zamana ihtiyaç olur” dedi.
Mattis, Türkiye’de insan hakları konusunda Kongre’yle hemfikir olduğunu söylerken, “Yönetim Türkiye’ye bu konularda ve S-400 satın alma ihtimaline karşı baskı yapıyor” yorumunu yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.