Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Almula Merter

Bu haber kez okundu.

Abu Hamza 11 ayrı suçtan yargılanacak

AVRUPA Ajansı (AVA) Mahir Tan/ Londra-Kancalı İmam (Finsbury Park İmamı) olarak tanınan Abu Hamza ve 8 yıldır İngiltere'de cezaevinde bulunan Babar Ahmad yargılanmak üzere ABD'ye gönderiliyorlar. Abu Hamza ve diğer 4 terör tutuklusunun avukatları İngiliz mahkemesinin ABD'ye gönderme kararına karşı AİHM (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi) de itiraz etmişlerdi. AİHM'nin 10 Nisan 2012 günü verdiği bildirilen kararda sanık avukatlarının itirazları reddedilmiş ve ABD'ye gönderilmelerinde İnasan hakları ihlali unsuru görülmediği belirtilmişti.

İngiltere İçişleri Bakanlığı'ndan 24 Eylül günü yapılan açıklamada "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararının İngiliz yargısının kararlarını onaylamasının memnuniyet verici olduğu" belirtilerek "Bu bireylerin en kısa zamanda ABD yetkililerine teslim edilmesi için gerekli işlemleri yapıyoruz" denildi.

Kancalı İmam olarak tanınan Mısır doğumlu Abu Hamza, bir gurup izleyicisi ile Finsbury Park camii önünde sokakta namaz kılmak dolayısıyla İngiliz basınının gündemine girmişti. Cuma günleri cami önünde sokakta toplu olarak namaz kılan "The friends of Alo Ansar" adlı bir gurup kurarak internet üzerinden yayın yapmaya başlayan Abu Hamza'nın Al Kaide ve terör propagandası yaptığı ve Usame Bin Ladin ile  bağlantılı olduğu iddialrı ileri sürülmüştü. 

ABD tarafından Amerika'nın Oregon kentinde bir terör kampı kurduğu iddiası ile iadesi istenen Abu Hamza, 6 yıl önce tutuklanarak Londra'da terör sanıklarının konulduğu Belmarsh cezaevine götürüldü.

Türk asıllı Abu Abdullah

Abu Hamza'nın tutuklanmasından sonra onun yerine imamlığa getirilen Türk asıllı Abu Abdullah da birkaç ay Finsbury park camii önünde toplu namazlara katıldıktan sonra tutuklanmıştı. Avrupa gazetesinin değişik tarihlerde özel röportaj yaptığı sanıklardan Abu Hamza , ABD'nin Oregon kentinde bir terör kampı açtırmak ve Yemen'de 16 turistin kaçırılmasına aracılık etmek gibi toplam 11 ayrı suçtan yargılanacak.

ABD'de terör sanıklarının tutulduğu ADX Florence 'supermax' cezaevinde yatacakları belirtilen sanıkların avukatarı bu cezaevinin insanlık dışı şartlar taşıdığı için sanıkların buraya gönderilmesine AİHM nezdinde itiraz etmişlerdi.   

ABD'ye gönderilecek sanıklardan Babar Ahmad ise İngiltere doğumlu bir bilgisayar uzmanı. Al kaide'ye ve terör örgütlerine internet üzerinden destek verdiği belirtilen Babar Ahmad, hiç yargılanmaksızın ABD'ye gönderilmek üzere 8 yıl boyunca Belmarsh cezaevinde tutuldu.  ABD tarafından bir cihadist web sitesi çalıştırdığı ileri sürülen Sayed Talha Ahsan, Adel Abdulbary ve Khaled Al Fawwaz da ABD ye gönderilecek sanıklar arasaında yer alıyorlar. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.