Öne Çıkanlar Cemevi ingiltere avrupa Fransız piyanist Caroline Sageman Düzce Belediyesi bisiklet londra Londralılar Halil İzzet İngiltere Luton Türk Eğitim ve Kültür Merkezi Luton Türk Kültür Festivali Jiva Holidays

Bu haber kez okundu.

İngiltere'deki milletvekillerine gönderilecek depremzede vizesi mektup örnekleri

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA-İngiltere'deki MP’lere mektup örnekleri. Depremden etkilenenler lehine vize düzenlemeleri için harekete geçebilirsiniz. Redstone Solicitors kurucusu Av. Yaşar Doğan tarafından hazırlanan mektup örnekleri gurbetçilerle paylaşıldı. 2 örnek olarak hazırlanan mektuplar depremden ailesi etkilenenler ve ailesi etkilenmeyip yine de düzenleme talep etmek isteyenler için hazırlandı. İkinci maddedeki mektupları İngiltere'de oturumu olan herkes kendi milletvekiline gönderebilir. Posta kodunuzu yazarak bu linkten kendi MP'nizin iletişim bilgilerine erişebilirsiniz.

 Redstone Solicitors kurucusu Av. Yaşar Doğan

Avukat Yaşar Doğan "Bu esneklikleri talep ederken, Ukrayna vatandaşları için oluşturulan vize rotalarını ve Almanya’nın deprem sonrasında duyurduğu vize esnekliklerini de örnek olarak gösterdik." dedi.

Doğan "Tüm bu mektuplarda, depremden etkilenen vatandaşlarımızın İngiltere’deki aile bireyleri tarafından misafir edilebilmelerinin önünü açmak için vize düzenlemeleri talep ediyoruz. Ya geçici ve özel bir vize türü oluşturulmasını, ya da mevcut vize türlerinde esneklik gösterilmesini öneriyoruz.

Ziyaretçi vizelerinde pasaport yerine başka kimlik ispatlarının kullanılmasına izin verilmesi, finans ispatı istenmemesi, ‘ülkeye geri dönmek niyetinde olma’ kriterinin esnek bir şekilde uygulanması gibi esneklikler önerdik. Ayrıca, eş vizesi, çocuk vizesi ve bağlı yetişkin akraba vizelerinde de İngilizce dil şartının aranmaması, finansal gereksinim şartının askıya alınması, başvuru ve sağlık harçlarının alınmaması gibi esneklikler talep ettik."

Başbakan Rishi Sunak ve İçişleri Bakanı Suella Braverman’a kendi büroları adına posta ile göndermek üzere benzer mektuplar hazırladıklarını ifade eden Av. Doğan, "Yazının başında ifade ettiğim gibi, bu girişimden hiçbir sonuç alamamamız da söz konusu olabilir. Ancak, deneyerek kaybedeceğimiz birşey olmadığı gibi, elimizden geleni yapmak adına anlamlı oluğu ve küçük bir olasılık olsa da işe yararsa birçok insanımıza faydası olacağı kanaatindeyim." diye konuştu.

AİLELERİ ETKİLENMEYENLERİN KULLANABİLECEKLERİ VERSİYON.docx

AİLELERİ ETKİLENENLERİN KULLANABİLECEKLERİ VERSİYON.docx

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.