Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab George Floyd Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu İbrahim Doğuş

Bu haber kez okundu.

Londra Büyükelçiliği Türkiye’den Birleşik Krallık’a yolcu taşıması ile ilgili açıklama yaptı

Avrupa Ajansı (AVA) Londra -T.C. Londra Büyükelçiliği (Turkish Embassy in London) dün gece bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle: "‪Ülkemiz ile Birleşik Krallık arasındaki uçuşlara ilişkin yeni bir gelişme olması halinde sosyal medya hesaplarımızdan duyuru yapılacaktır.‬“Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararlarına göre; 17 Mart 2020 saat 08:00 itibariyle İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne uçuşlar durdurulmuştur.”

Sık sorulan sorular çerçevesinde: Havayollarının Türkiye’den Birleşik Krallık’a yolcu taşımasını engelleyen bir tedbir bu aşamada açıklanmamıştır. Birleşik Krallık saatiyle 17 Mart 2020 bugün sabah 08:00’den önce kalkacak uçakların Türkiye'ye inişine izin verilecektir. Türkiye’ye varışta karantina uygulanması hususunda nihai takdir yetkisi hudut kapılarındaki makamlarımızdadır."

Büyükelçilik Duyurusu

T.C. Londra Büyükelçiliği: ‪"Birleşik Krallık’tan ülkemize uçuşlar yarın (17 Mart 2020) sabah saat 08:00’e kadar kalkabilecektir. Bu saatten sonra uçuş olmayacaktır. Mevcut biletlerinizle alakalı olarak lütfen ilgili havayolu şirketleriyle temas ediniz. Yeni bir uçuş imkanı olması durumunda duyurulacaktır.‬

Türk vatandaşlarından gelen sorular ise şöyleydi: 

- "Saygı deger yetkililer ben ve kardeşim Oxofr da dil okul öğrencisiyiz ve biz cuma gününe Turkish Airlens ten bile aldık ama iptal ettiler ve burada mağduruz ve endişe içerisindeyiz yetkililerden bize yardim etmenizi bekliyoruz.

 -" Sayın yetkililer; eğitim amacı ile İngiltere'de bulunan tüm öğrenciler, uçuş yasağı getirilmesi ve durumla ilgili yeterli açıklama yapılmaması, ülkemize geri dönüşlerin ne şekilde yapılacağı konusunda bilgi aktarımı yapılmaması nedeni ile büyük endişemiz var...

-  "Devlet buyuklerime sesleniyorum Liverpool da kizim yls ogrencisiydi annensi yanina turist gitti 17.03.2020 tarih ve 12.15 pegasus dan bilet altik pegasus bileti iptal etti nasil getirecegiz lutfen yardimci olurmusunuz. Birde Liverpool ile londa arasi otobus ile 6 saat oma gore ucusa yetise bilmesi icin 2 gun onceden haber verilmesini atz ederim Liverpool da kizim ve esim var allah in izni turkiyeye geririn" 

-" Annem turist vizesiyle burda vizesi hziranda doluyor donemezse ne olacak vizesini uzatabilirmiyim acaba"

- ""Ingiltere'de ogrenciyim 18 martta ucusum vardi ne olacak simdi? lutfen bir cevap verebilir misiniz?

Büyükelçilik Tel numarası

Birleşik Krallık’ta bulunan vatandaşlar Büyükelçiliğimizle süratle temas edebileceklerini teminen ikinci bir nöbetçi telefonu aşağıdaki numaralara ilave olarak hizmete sunulmuştur.

Vatandaşlar, +44 7776394785 numaralı telefondan (yalnızca sesli aramalar için) Büyükelçiliğimize ulaşabilirler.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
Konsolosluk Çağrı Merkezi
0203 608 8090
7 Gün 24 Saat Başvurabilirsiniz
Doğrudan İngiltere Numarası-İngiltere İçi Konuşma Tarifesi

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.