Avrupa Ajansı (AVA) - Vatan Öz'ün hazırladığı "İngiltere Siyasetine Yön Verenler" köşesine bu hafta Ergin Erbil konuk oldu. Ergin Erbil, Kuzey Londra'da Enfield Chase Farm Hastanesi’nde doğmuş. Enfield Bölgesi'nin yetiştirdiği bir lider olarak öne çıkıyor. 30 yaşındaki Erbil, Edmonton Green bölgesini temsil eden İşçi Partisi (Labour Party) üyesi olarak Eylül 2024’te Enfield Belediye Lideri görevine başladı. Ailesi Türkiye’nin Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesi Kötüre köyünden Londra’ya göç etmiş.
İngiltere siyasetine yön verenler; Ergin Erbil
O bir göçmen çocuğu
Ailesi Türkiye’nin Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesisinin Kötüre köyünden Londra’ya göçmüş.
Ailesiyle gurur duyuyor !
Londra Enfield Chase Farm hastanesinde doğdu !
Tam bir Born & Bread Enfield’li ve lideri!

Enfield Belediye Lideri Ergin Erbil ve editörümüz Vatan Öz, Londra'daki toplumumuzun sesi olan Avrupa Gazetesi'ni inceledi
“Enfield Belediyesi’ni güzelleştirmek ana işim”
İngiltere’de iktidar partisi olan İşçi Partisi (Labour Party) Edmonton Green bölgesinden belediye meclis üyesi olan Ergin Erbil, Enfield Belediyesi’nin lideri ve ilçenin belediyesini yönetiyor. Doğduğu bölge olan Edmonton’a Palmers Green, Bowes ve tüm Enfield’e büyük yatırım yapıyor.
“Enfield Belediyesi’ni güzelleştirmek ana işim. Sokaklarımızı temiz tutmak, eğitim ve sağlık hizmetlerini iyileştirmek için gece gündüz çalışıyoruz” diyen Lider Ergin Erbil, kısa sürede bölgedeki suç oranlarının düşmesini sağladı ve halka hızlı erişim imkânları sundu. Çocuklar artık GP’den doktor randevusunu 6 günde değil, 2 günde alabiliyor." diyor.

Erbil, Muhafazakar Parti’nin (Conservative Party ) 14 yıl süren kesintilerini eleştiriyor:
Enfield Belediye Lideri Ergin Erbil: “İktidara geldiğimizde ilçede ciddi bir enkaz vardı. Eğitimden sağlığa her alanda yatırımlar yapıyoruz. Evsizler için 17 milyon sterlin bütçe aldık ve daha fazla belediye evi inşa ettik. Parklar daha güvenli, polis devriyeleri artırıldı.”
Yerel siyaset gözlemcileri, genç yaşına rağmen hızlı ve etkili bir liderlik sergileyen Erbil’in göçmen bir çocuğun doğduğu bölgeyi geliştirme hikâyesinin ilham verici olduğunu belirtiyor.

Cllr Ergin Erbil
Görev: Enfield Belediye Lideri, Enfield Labour Party Lideri
Parti: İşçi Partisi (Labour Party)
Bölge: Edmonton Green, Kuzey Londra
Göreve Başlama: Ağustos 2024
Öncelikler: İlerleme, kapsayıcılık, ırkçılık karşıtlığı, daha temiz sokaklar, konut yenilenmesi

30 yaşındaki Ergin Erbil : “Enfield Belediyesi’ni güzelleştirmek ana işim. Bunun için gece gündüz çalışıyorum. Sokaklarımızı temiz tutmak ana hedefim. Eğitim ve güvenlik için elimizden ne gelirse yapıyoruz. Polisimiz Londra Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ama Enfield İlçesinde yanyana çalışıyoruz. Son 1 yılda ilçemizde suç oranları düştü. Çünkü başta okullarımıza sağlık hizmetlerinize çok yatırım yapıyoruz.”
Muhafazakar (Conservatives) Parti 14 yıl kesinti yaptı !
Enfield Belediye Lideri (Leader of Enfield Council) Ergin Erbil, “Muhafazakar (Conservatives) Parti 14 yıl kesinti yaptı ve ilçemizi kötüleştirdi. Biz göreve geldiğimizden bu güne çok çalıştık ve yavaş yavaş eğitimden sağlığına herşeyi iyileştiriyoruz. 1.5 yıldır İngiltere iktidarındayız ve 14 yıllık enkazı hemen kaldırmamız mümkün değil ama Muhafazakar Partinin enkazını zamanla kaldıracağız. İşçi partisi North Middlesex ve Chase Farm hastanesini yatırım yaptı ve hastaneleri geliştirdi. Evsizliğe çözüm için 17 milyon sterlin bütçe aldık hükümetimizden. Evsizlik için Muhafazakar parti sürekli kesinti yapıyordu. Biz kesintileri durdurduk üstüne yatırım yaptık. Daha fazla belediye evleri inşa ederek evsizlere ev sağlamak için ihtiyacı olanlara ve gençlere gereken adımları attık. Daha fazla polis için çalışamalarımızı hızlandırdık”

