Öne Çıkanlar Sivasspor Nitelikli Çalışan vizesindeki Cellist Jamal Aliyev ve piyanist Ece Dağıstandan Libertango teklisi Ece Dağıstan Tamer Levent Sunaka soruşturma Londrada çocuk felci virüsü son durum antalya İngiliz Polisinden Psikolog Alptekin Aydin Djokovic

Bu haber kez okundu.

Luton’da Türk Kültür Festivali’nde barış güvercinleri 

Türk kültür festivali, Londra Luton Havaalanı topluluk fonu ve Luton Borough konseyinin yanı sıra Londra'daki Türk Turizm ve Kültür Ateşeliği tarafından destekleniyor. Luton Türk Kültür Festivali, neredeyse gönüllüler tarafından düzenleniyor. Halk festivali ücretsiz gerçekleşti. 30 Haziran 2019 tarihinde saat 11.30 ile akşam 5 pm arasında yapılan festivalde “Diriliş Ertuğrul” dizisi oyuncularının benzerleri, Osmanlı Mehter Marşı yer aldı.

Türk çayı, Türk yemekleri, Türk folklör dansları, Güreş müsabakaları, Baklava lokum, çocuklar için oyun alanları bouncy castle festivalde neşe ve coşkuyu arttırdı. Londra dışında yapılan ilk Türk festivalinde yine Türkiye rüzgarı esti. Bu yıl  festivale yoğun ilgi oldu. İngiltere'nin Luton şehrinde bulunan sosyal ve kültürel faaliyetler ve Ahmed Ziyâuddîn-i Gümüshânevî Camî-i, Luton haftasonu Türk okulu, Luton belediyesinin organizasyonunda bu yıl 3. defa bir Türk festivali yapıldı.Türk ve İngiliz milli marşları okundu.Program açılışında Kuran-ı kerim tilaveti okundu. Festivalde  Londra Yunus Emre enstitüsü müdürü Mehmet Karakuş, Lord Bill Mckenzie, Luton Mayor ve çok sayıda Türk vatandaşı ile yabancı ziyaretçiler katıldı.

Luton Türk Toplum Birliği 

Luton Türk Toplum Birliği, 1996'da kurulan bir hayır kurumudur. Luton'daki tüm toplumlar için Türkçe eğitim veriyor, Türk tarihi ve Türk kültürünü öğretiyor. Aynı zamanda eğitim, kültür ve sanat projeleri ile yapıyor.

Barış Güvercinleri

Toplumlar arasında kaynaşma ve Türk kültürünü tanıtmak amacı ile düzenlenen festivale ilgi büyük oldu.Dünya barışında katkı vermek amacıyla barış güvercinleri uçuruldu. Festivalin açılışında geleneksel hale gelen barış güvercinleri uçuruldu Dünya'ya barış mesajarı iletildi.

Luton Türk Eğitim ve Kültür Merkezi  başkanı Atilla Üstün duygularını şöyle dile getirdi: 

Türk Kültür merkezi olarak Lüton ve çevresinde yaşayan Türk toplumu ile diğer milletleri kaynaştırmak, Türk kültürünü tanıtmak, toplumlar arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla Luton belediyesi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bu yıl üçüncü defa Luton'un en büyük parkı olan Stockwood park'da açık havada bu Türk festivalini düzenledik, bu sene ilgi daha fazla oldu her sene bu ilginin artacağına inanıyorum belediyenin ve yerel yöneticilerin desteği ile Türk firmalarınında katılımı ile geniş kapsamlı bir festival düzenledik emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, seneye yapacağımız festivale herkesi bekliyoruz." dedi.

İngiltere'nin Luton şehrinde yerleşik olarak bulunan Türk vatandaşları tarafından 1996 yılında kurulmuş olan Luton Türk Kültür ve Eğitim Merkezi, Luton ve çevresinde yaşayan yaklaşık 2500 Türkiye kökenli ailelere Eğitim,öğretim hizmetleri ile sosyal, kültürel festival etkinlikleri ile hizmetler veriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.