Öne Çıkanlar maç saat kaçta Demir Leydi Ambargoed Nazım Çavuşoğlu Yeşim Güzelpınar Saniye Unal İngiltere Başbakanı Theresa May İş Adamı Ferhat Akkaya Londra TTFF Başkanı Serdar Sarı Türk Film festivali

Bu haber kez okundu.

Der Spiegel 'Türkiye ABD'ye sembolik yanıt verdi'

Sputnik'in aktardığına göre dergi, Erdoğan'ın talimatına konu olan ABD'nin İçişleri ve Adalet bakanlarının Türkiye'de muhtemelen mal varlıklarının bulunmadığını kaydederek, Ankara'nın yanıtının sembolik nitelikte olduğunu yazdı. Der Spiegel, yaptırımların her iki ülkenin bakanlarına fiilen zarar vermesinin beklenmediğini kaydetti.
Türk bakanların ABD'de mal varlıkları bulunmadığını belirttiğini aktaran, ABD'li bakanların da Türkiye'de muhtemelen mal varlığı bulunmadığını yazan dergi, hem Washington'un hem de Ankara'nın aldığı cezai önlemlerin sembolik nitelik taşıdığının altını çizdi.
"KAPSAMLI BİR EKONOMİK KRİZ YAŞANABİLİR"
Diğer taraftan dergi, ABD ve Türkiye arasında Suriye krizi, 15 Temmuz darbe girişimi ve Rus S-400 füze savunma sistemleri konusunda uzun süredir ihtilaf yaşandığına dikkat çekti.
ABD'nin Türkiye'ye yaptırımları her an artırabileceğinin de altını çizen dergi, "Eğer yatırımcılar Ankara'ya güvenini yitirirse, bu ülkede sadece kur krizi değil, kapsamlı bir ekonomik kriz de yaşanabilir" ifadelerine yer verdi.
 

Anahtar Kelimeler:
Abd TürkiyeDer Spiegel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.