Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

Gazeteci Timur Öztürk, meslek hayatındaki 40 yılı anlattı

40 Yılın Hikayesi ‘’Unutamadıklarım’’ isimli kitabın Londra imza günü geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşti.Gazeteci Timur Öztürk’ün meslek hayatındaki 40 yılının anılarını topladığı yeni kitabı geçtiğimiz yıl Press Dionysus yayınlarında okurları ile buluşmuştu. Tüm dünyada Türkiye ve KKTC’de satışa sunulan kitap Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde en çok satan kitaplar listesinde yerini aldı.Timur Öztürk’ün 1980 yılında Kıbrıs’ta başlayan 1982 yılında İngiltere ve 90’lı yıllarda Türkiye’de geçen meslek hayatında unutamadığı haber ve olayların derlemesi olan kitabının imza gününü geçtiğimiz Pazar günü Kuzey Londra’da Che-Men kafede gerçekleştirdi. Kitabın yayınevi Press Dionysus’un sorumlusu Tuncay Bilecen’in açış konuşmasının ardından Timur Öztürk yaklaşık yarım saat kitabı hakkında bilgi verdi.Toplam 27 haber anısının toplandığı kitabın yayınlanma nedeninden başlayan Timur Öztürk başından geçen ilginç olayları da misafirleri ile paylaştı.

İngiltere’de yerleşik görev yapan basın mensuplarının ilgi gösterdiği imza gününe Timur Öztürk’ün yakın dostu Kıbrıslı sanatçı Sümer Erek de gelenler arasındaydı. Türk Toplumu Fedrasyonu Başkanı Osman Ercen ve yönetim kurulu başkanı Fikret Gönlübol’un yanı sıra Timur Öztürk’ün çocukları da yazarı yalnız bırakmadılar.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Timur Öztürk kitabın devamının olduğunu duyurdu. Tekrar muhabir olmanız için teklif gelse kabul eder misiniz sorusuna, ‘’günümüzün teknolojisi gazeteciliği özellikle muhabirliği ortadan kaldırmıştır’’ diyerek cevap verdi. Bir katılımcının, kitabınızın satışlarından memnun musunuz sorusuna da; ’’Ben kitabımın çok satmasını değil, çok okunmasını isterim. Gerekirse bir kişi alsın beş kişi okusunlar’’ diyerek cevapladı… Timur Öztürk 11 Haziran tarihinde Almanya’nın Hamburg şehrindeki etkinliğe katılıp okurları ile buluşacak. Ardından Temmuz ve Ağustos aylarında ise KKTC ve Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenlenecek olan imza günlerine katılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.