Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin İngiliz Ligi Rekabet Kurulu Erdoğan Sıcak öldü Mehmet Mimoğlu YTB Yurtdışı Koray Avcı

Bu haber kez okundu.

Avrupa milletvekili Liberallerin eş başkanlığına İlhan Küçük seçildi

Ezici bir çoğunlukla, HÖH’ün Avrupa milletvekili Liberallerin eş başkanlığına yeniden seçildi.Avrupa Liberalleri Partisi ALDE 42. Kongresini 2-4 Haziran tarihlerinde Dublin'de gerçekleştirdi. Üye partiler en yüksek karar merciinde bir araya geldi ve ezici bir çoğunlukla, ALDE'nin eşbaşkanlığına HÖH’ün Avrupa milletvekili İlhan Küçük'ü yeniden seçtiler.Kongre katılımcıları, Avrupa Birliği’nin karşılaştığı zorlukları ve bir sonraki Avrupa seçimleri öncesinde Avrupa'nın önceliklerini tartıştı. Liberal liderler tarafından tartışılan kilit konular arasında Avrupa'nın geleceği, enerji kaynakları, Ukrayna'daki savaş ve barışa giden yol vardı. Liberaller, birlik arzusunu oybirliğiyle ilan ederek Avrupa'nın karşı karşıya olduğu zorluklara karşı liberal yanıtı şekillendirdiler.Küçük, yaptığı konuşmada ALDE'nin 70’ten fazla Liberal Partili delegelerine güvenoyu nedeniyle teşekkür ederek, liberallerin geleceğine ilişkin beklentileri ve yarının Avrupa'sını şekillendirmedeki rollerini özetledi.

LİBERALLER SEÇİMİNİ YAPTI: İLHAN KÜÇÜK TEKRAR ALDE'NİN LİDERİ

Küçük, “Çok büyük zorluklarla karşı karşıyayız. Liberal ailemiz sadece onlara nasıl cevap vereceği konusunda söz hakkı yok, aynı zamanda gücümüz zamanında harekete geçmekte gizlidir. Vatandaşla el ele çalışıyoruz. Bugün, sahip olduğumuz kararlılığı ve gücü bir kez daha göstermeliyiz. Bu, Avrupa'nın dönüm noktasıdır.” diye konuştu.ALDE eşbaşkanı İlhan Küçük, önümüzdeki aylarda ulaşmak için çok çalışılması gereken birkaç hedef belirledi: Küçük'e göre ilk adım, partiyi Avrupa partileri içinde en modern ve etkili olacak şekilde reforme etmek. İkinci öncelik, sadece Avrupa seçimlerinde değil, liberal ailenin bir parçası olan ulusal partilere olan desteği arttırmak. Son olarak da, liberalleri zafere taşımak için 2024 Avrupa seçimlerine yönelik hazırlıklara dikkat çekti.ALDE Konseyi toplantısı sırasında, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin “Halkın Hizmetkarı” partisinin liberal aileye katılmasına karar verildi. Konsey ayrıca, Avrupa'nın enerji dağıtımı, vatandaşları ve kurumları siber saldırılara karşı koruma ve Gürcistan, Ukrayna ve Moldova için aday statüsünü destekleme gibi kilit konulara odaklanan birkaç acil kararı da tartıştı. Liberal İttifak'ın üç ülkenin AB aday statüsüne ilişkin kendi kararını kabul etmesi muhtemeldir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.