Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Avrupa iberallerin İngiliz Ligi Rekabet Kurulu Erdoğan Sıcak öldü Mehmet Mimoğlu YTB Yurtdışı Koray Avcı kktc

Bu haber kez okundu.

Jose Mourinho nasıl popüler kültür ikonuna dönüştü?

Jurgen Klopp ve Pep Gurdiola, İngiltere'de son dönemde daha büyük başarılar kazamnış olabilir ancak bu zaferler bile bu ikiliyi Mourinho kadar tanınır bir isim haline getiremedi.

Mourinho bu imajını büyük ölçüde başarılarına borçlu. Başarılar kazandıkça, futbol dünyasında daha görünür hale geldi.

Peki Mourinho, nasıl Jurgen Klopp ya da Pep Guardiola'nın yakalayamadığı bir pop kültürü ikonu statüsüne ulaştı.

Kendi imajının efendisi

Jose Mourinho, fuıtbofda kelimenin tam anlamıyla dünyanın en ünlü isimlerinden biri. Favori görülmeyen takımı Porto'nun Manchester United'ı Şampiyonlar Ligi'nden elediği 2004 yılında, bitiş düdüğünün ardından, uzun pardösüsü uçuşurken, yumrukları havada, Old Trafford'da oyuncularına doğru koşmasından bu yana böyle.

O zamana kadar imajını da bulmuştu. Uzun siyah pardösüsü, atkısı ve özenle kesilmiş saçıyla...

Barcelona'da yardımcı antrenörlük yaptığı yıllardaki eski fotoğraflarında giydiği bol eşofmanlar, imajının ne kadar çok parlatıldığını kanıtlıyor.

Yıllar boyunca tutarlı bir şekilde yansıttığı zarif imajı, saçının biraz daha kırlaşması dışında, aşağı yukarı aynı kaldı.

Anahtar Kelimeler:
Jose Mourinho
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.