Öne Çıkanlar twitter özellik tasarı rapçi Ezhel kayıp yusuf kurban bayramı ne zaman reklam kurbanlık zafer bayramı önemi Kıbrıslı Türk Hüseyin Çağlayan murat papağan

Bu haber kez okundu.

Getir’e ne oluyor? Fransa ve İspanya'dan çekiliyor mu?

Reuters’ın aktardığına göre CCOO bu kararın, Getir’in son yatırım turunda umduğu kadar fon bulamaması üzerine alındığını duyurdu: “Getir’in İspanya’da nasıl büyüyeceği veya nasıl bir pazar stratejisine sahip olacağı konusunda hiçbir fikri olmayan, felaket iş yönetimini kınıyoruz. “Bundan en büyük zararı işçiler görecek.” Sendika, Getir’in işçilerine çeşitli tazminat paketleri önermeye başladığını da aktardı ve bu paketlerin iyileştirilmesi için mücadele edeceklerini ekledi. İspanya’da İngiliz teslimat devi Deliveroo’nun piyasadan çekilmesinin ardından Getir’in rakipleri Glovo, Just Eat ve Uber Eats pazar paylarını artırmış, Getir ise geride kalmıştı.

Fransa'dan da çekiliyorlar

Fransız gazetesi Le Monde da 21 Haziran’da Getir’in düşük satışlar nedeniyle Fransa’dan çekileceğini duyurmuş, daha sonra AFP’ye bir açıklama gönderen Getir de bu kararı doğrulamıştı. 2015’te Türkiye’de kurulduktan sonra dünyaya açılan Getir en son Aralık 2022’de Alman teslimat şirketi Gorillas’ı 1,2 milyar dolara satın almıştı. Covid-19 pandemisiyle birlikte ciroları büyük oranlarda artan hızlı yemek dağıtım şirketleri, sokağa çıkma yasaklarının bitmesiyle birlikte talepte büyük bir daralmayla karşı karşıya kaldı. Dünya genelinde faizlerin artmaya başlaması da yatırımcıların, zarar ederek büyüyen yeni teknoloji şirketlerine dair iştahlarını azalttı.

Anahtar Kelimeler:
GetirFransaİspanya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.