Öne Çıkanlar acun ılıcalı İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş maç saat kaçta Fenerbahçe Uefa ceza Rishko Beauty Center london Beauty Rishko Beauty london RISHKO BEAUTY Kozmetolog london

Bu haber kez okundu.

Circle foundation’ın etkinliğinde Türk akademisyenler Good Enough College’de buluştu

AVRUPA AJANSI (AVA) AVRUPA GAZETE/LONDRA-Düşünce kuruluşu Circle foundation’ın organize ettiği Türk akademisyenler resepsiyonuna 50’ye yakın akademisyen katıldı.Circle Foundation Birleşik Krallıktaki eğitim veren akademisyenleri dün akşam organize ettiği resepsiyonda buluşturdu. Etkinlik Londra’nın merkezinde yer alan Bloomsbury’daki 90 yıllık eğitim vakfı olan Good Enough College’de gerçekleşti.Resepsiyona İngiltere parlamentosu Türk dostluk grubu başkan yardımcısı milletvekili Mark Pritchard'ın yanı sıra, dünyaca ünlü fizikçi Cambridge üniversitesi profesörü Mete Atatüre ve alanında tanınmış birçok akademisyen katıldı.

 Circle Foundation başkanı Enes Güzel

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Circle Foundation başkanı Enes Güzel, etkinliğin amacının Birleşik Krallık’taki Türk akademisyenler ile yeni bağlantılar kurmak, akademik çalışmalar için finansman olanaklarını araştırmak ve Türk akademisyenler arasında dayanışmayı sağlamak oldugunu söyledi. 

Muhafazakar Parti milletvekili Mark Pritchard

Muhafazakar Parti milletvekili Mark Pritchard ise Türk akademisyenler tarafından böyle bir girişim başlatılmasının çok değerli olduğunu ve Birleşik Krallık'daki akademik çalışmalara büyük katkı sağlayacağı inancını taşıdığını belirtti. Mark Pritchard bu başlatılan girişimin ayrıca Türkiye birleşik krallık ilişiklerinin gelişiminde pozitif rol oynayacağını ve özellikle iki ülke arasındaki akademi ve iş dünyasının birlikte çalışmasına olanak sağlayabileceğini belirtti.

Prof Mete Atatüre

Cambridge üniversitesinde görev yapan bilim insanı Prof Mete Atatüre ise birleşik krallıktaki sayısı her geçen yıl artan Türk asıllı akademisyenlere dikkat çekti. Prof Atatüre kurulacak yeni bir akademisyen derneği oluşumunun çok zamanlı ve gerekli olduğunun altını çizdi.Katılımcıların memnuniyetle ayrıldığı resepsiyonun ardından benzer etkinliklerin artarak devam etmesi kararlaştırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.