Öne Çıkanlar 31 mart seçimleri Ozan Kaya ALEVİ FESTİVALİ Hüseyin Mavideniz Aytac Cash Carry

Bu haber kez okundu.

Eurovision finali cumartesi gecesi düzenlenecek ve kazanan ülke belli olacak

Eurovision finali 11 Mayıs gecesi düzenlenecek ve kazanan ülke belli olacak.İsrail, Letonya, Avusturya, Hollanda, Norveç, Estonya, Ermenistan, İsviçre, Gürcistan ve Yunanistan final bileti alan ükeler oldu.İsveç'in Malmö kentinde binlerce Filistin yanlısı gösterici 9 Mayıs'taki yarı final öncesi İsrail'in yarışmaya katılımını protesto etti.Finale kalan İsrailli Eden Golan adlı sanatçı, 7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarına atıfta bulunduğu düşünülen, ülkenin orijinal şarkısı “October Rain”in yeniden yazılmış bir versiyonu olan "Hurricane" adlı şarkıyı söyledi.

Yarı finalde 2003 yılında Riga'da yapılan yarışmada birinci olan Sertab Erener de sahneye çıktı.

Erener 2005 birincisi Helena Paparizou ve 1999 birincisi Charlotte Perelli ile birlikte sahne aldı. Türkiye son kez 2012 yılında Can Bonobo ile katılmıştı.Sertab Erener'in seslendirdiği Every Way That I Can şarkısını salonda çok kişi ezbere söyledi.


Yarı final öncesi Malmö kentindeki Filistin yanlısı protestoya katılanlar arasında iklim aktivisti Greta Thunberg de vardı.Thunberg, İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonuna karşı ses yükseltmenin ve harekete geçmenin "ahlaki bir yükümlülük" olduğunu söyledi.Thunberg, “Eurovision yarışmasının yapıldığı sırada Malmö sokaklarını dolduran on binlerce insan bunun devam etmesini kabul etmeyeceğimizi söylüyorsa, bu çok güçlü bir sinyaldir ve bir fark yaratır” dedi.


Malmö'de daha düşük katılımlı İsrail yanlısı gösteride insanlar Golan'ı desteklemek için Hurricane şarkısını söyledi.İsveç'in Svenska Dagbladet gazetesine konuşan Yael Sages Wahlström adlı bir gösterici "Eurovision'la pek ilgilenmiyorum. Ancak İsrail'e karşı böylesine büyük bir nefret fırtınası estirildiği için destek vermek istedim" dedi.Geçtiğimiz süreçte pek çok ülke İsrail’in, Gazze’de büyük bir yıkıma neden olan saldırıları nedeniyle yarışmaya dahil edilmemesi için çağrılarda bulunmuştu.İzlanda, Finlandiya, Norveç, Danimarka ve İsveç'te benzer itirazlar dile getirildi. Bu ülkelerde sanatçılar Rusya'nın iki yıl önce başlayan Ukrayna işgali sonrası diskalifiye edildiğini hatırlattı.Eurovision organizatörleri, Ukrayna ve Gazze'deki durumların farklı olduğunu söyleyerek İsrail'in yarışmadan çıkarılması çağrılarına direndi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.