Öne Çıkanlar Kenan Poleo Mehmet Koççat tiyatro londra University of London Konut yüksek faiz uyuşturucu bağımlılarını İngilterede klinik gözlemci kuruluş NICE Birleşik Krallık ülkeleri Kuzey İrlandada bayram

Bu haber kez okundu.

Öğretmenler sertifikalarını aldı

14 Şubat Cuma akşamı başlayan Hızlandırılmış Kurs’a Türk okullarından yapılan aşırı müraacat talebi üzerine kontenjan 50’den 70’e yükseltildi. Tüm Türk okullarından ilginin çok fazla olduğu kursa 67 kursiyer başvuru yaptı. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan kurs  sabah saat10:30’da başlayarak öğleden sonra 3:30’da sona erdi. Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nden Alpaslan Okur ve Londra Türk Dili,  Kültürü ve Eğitim  Konsorsiyumu Başkanı Kelami Dedezade ve Sekreter  Özlem Hüroğlu Engür’ün koordinatörlüğünde gerçekleşen kurs başarı ile sona erdi. 

 

Londra’da değişik okullarda asıl mesleği Türkçe öğretmeni olmadığı halde öğretmenlik yapanlara öğretmen becerileri ve yöntemleri konusunda bilgi vermek, uygulamalar yaparak verecekleri eğitimin niteliğinin arttırılması amaçlanan projede, 10 günlük süre zarfında yüz yüze eğitim verildi. Eğitim esnasında uygulamalar ve grup çalışmaları gerçekleştirildi.

 

Londra ve civarındaki Türk okullarında Türkçe öğretmenliği yapan 64 Türkçe öğretmeninin bulunduğu seminere, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Özbay ve Dr. Tözün İsa, iki dillilik üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen Tilburg Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kutlay Yağmur’un yanı sıra, Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi  Prof. Dr. Firdevs Karahan, Prof. Dr. İsmail Güleç, Doç. Dr. Havva Yaman, Yrd. Doç. Dr. Barış Horzum ve Yrd. Doç. Dr. Bekir İnce düzenlenen seminere konuşmacı olarak katıldı.

 

Londra Yunus Emre Kültür Merkezi'nde 22 Şubat 2014 tarihinde düzenlenen sertifika törenine, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmaz, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hayati Develi, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin, Eğitim Ateşesi Uğur Yıkan, KKTC Eğitim ve Kültür Ateşesi Hasan Kortay , Yurt Dışı Türkler Başkanlığı Londra Temsilcisi Necmi Akçay, Eğitim Konsorsiyum Başkanı Kelami Dedezade, ders veren hocalar ile katılımcılar ve yakınları katıldı.

 

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, böyle etkinlikleri üniversite olarak desteklediklerini ve Londra’da yaşayan Türklere yardımcı olmanın, onlar için bir şeyler yapmanın kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

 

Bu tür projelere her zaman destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmaz; programın çok önemli olduğunu, bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi gerektiğini ve bu konuda destek vermeye her zaman hazır olduklarını söyledi.

 

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürü ve Proje Başkanı Prof. Dr. İsmail Güleç, projeye destek verenlere teşekkür etti. Eğitim Konsorsiyumu Başkanı Kelami Dedezade yaptığı konuşmasında, böyle bir kursa imza atmaktan büyük bir onur duyduklarını söyledi ve ‘Türk okullarına bir nebze de olsa katkımız olabilmişse ne mutlu bize, inşallah bu tip kurslar tekrarlanacaktır’ dedi. Dedezade, emeklerinden dolayı herkese teşekkür etti ve kursiyerlere başarılar diledi. Program, sertifika töreninin ardından düzenlenen kokteyl ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.