Öne Çıkanlar Apple YÖK Aras Ganidağlı londra Mortgage Nina Bowers kral V Henry Shakespeare Globe tiyatro İngiliz Krallar oyunu İngiliz milliyetçiliğinin Philip Arditti

Bu haber kez okundu.

Taner Yıldız, meslekten men edildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Elektrik Mühendisleri Odası, Soma faciasından sonra bilime ve meslek tekniğine aykırı uygulayarak kamuya zarar verdiği” gerekçesiyle 6 ay elektrik mühendisliğinden men edildi. TMMOB mevzuatına, bilime ve meslek tekniğine aykırı uygulayarak kamuya zarar verdiği” gerekçesiyle 6 ay elektrik mühendisliğinden men edildi. Bakan Yıldız’ın üyesi olduğu oda tarafından verilen meslekten men cezası, geçtiğimiz günlerde TMMOB Yüksek Onur Kurulu tarafından onanarak yürürlüğe girdi.
Evrensel'de yer alan habere göre TMMOB Yüksek Onur Kurulunun kararında, “Bir elektrik mühendisi olarak, mesleki bilgi, birikimi ve deneyimini yerinde kullanmayarak sonuçları itibarıyla topluma ve çevreye olumsuz etkiler yaratması; mesleği, meslektaşlarını ve meslek odasını kamuoyu nezdinde küçük düşürdüğü gerekçesiyle 6 (altı) ay süreyle meslek uygulamalarından ve mesleki unvanını kullanmasından men cezasıyla cezalandırılmasına oy birliğiyle karar verildi” şeklinde ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.