Öne Çıkanlar Girişimcilik Getir ABD Getir Avrupa londra cocuk Edinburgh Napier University Cardiff University Birleşik Krallık burs basvuru Yeşilçam günlerine İngiltere komedi Yeşilçam ve Komedi

Bu haber kez okundu.

Nicolas Sarkozy'den geri dönüş sinyali

Fransa'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy emeklilik hayatına pek fazla alışamadı. Sarkozy siyasetten daha fazla ayrı kalamayacağı mesajını sosyal paylaşım sitesi üzerinden açıkladı. Facebook üzerinden aktif siyasete geri döneceğini açıklayan Sarkozy, katıldığı televizyon programında da kararını savundu. Sarkozy, 35 senelik siyasi hayatında toplumu hiç bu kadar umutsuz ve kızgın görmediğini belirterek, ''Ben böyle mutluyum diyemezdim. Dönmekten başka seçeneğim yok'' ifadelerini kullandı. Sarkozy Fransa'nın, bugünkü iktidar ve aşırı sağ parti Milli Cephe'nin arasında sıkışmasına göz yumamayacağını belirterek, ülkesinin kendisine kazandırdığı tecrübeleri paylaşmak zorunda olduğunu söyledi. 59 yaşındaki politikacı, yeni bir alternatif politik oluşumun da sinyalini verdi. Sağı bir araya toplayacağını kaydeden Nicolas Sarkozy, hakkında açılan yolsuzluk davalarıyla ilgili ise hiçbir endişesi olmadığının altını çizdi; "korkum olsaydı geri dönüş kararı vermezdim'' dedi. Yapılan kamuoyu yoklamalarına göre ise Fransızların yüzde 60'dan fazlası Sarkozy'nin siyasete geri dönüşünü desteklemiyor ve devlet başkanlığına da aday olmasını istemiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.