Öne Çıkanlar Girişimcilik Getir ABD Getir Avrupa londra cocuk Edinburgh Napier University Cardiff University Birleşik Krallık burs basvuru Yeşilçam günlerine İngiltere komedi Yeşilçam ve Komedi

Bu haber kez okundu.

WHO açıkladı, 'Ebola aşısı Ocak'a yetişebilir'

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) henüz deneysel aşamada olan iki tür Ebola aşısının Ocak ayına yetiştirilmesi için büyük uğraş verdiğini duyurdu. WHO'dan yapılan açıklamada, "Güvenilirliği test edildikten sonra on binlerce doz deneysel Ebola aşısı, Batı Afrika'da Ocak'tan itibaren Batı Afrika'da kullanılmaya başlanacak." denildi.
WHO Genel Direktör Yardımcısı Dr. Marie Paule Kieny, geliştirilen iki tür aşının Avrupa, Afrika ve Amerika'da kliniklerde denenmeye başlandığını ve Aralık ayında ilaçların "ön güvenlik verilerini yayınlayacaklarını" söyledi. Kieny, Batı Afrika'daki denemelerde aşıların olumlu yanıt vermesi durumunda binlerce insanda kullanılacağını ifade etti. WHO, 2015'ten itibaren kapsamlı bir Ebola aşısı kampanyasının başlatılacağını da sözlerine ekledi. Ebola'dan kurtulanların kanlarından üretilen serumun da birkaç hafta içinde hazır olacağı belirtildi.
ABD'DEN BATI AFRİKALI YOLCULARA HAVAALANI KISITLAMASI
Amerika'da 3 kişinin Ebola'ya yakalanması ve 1 kişinin de ölümünün ardından ülkede salgına karşı alınan önlemler artırıldı. Bu kapsamda Batı Afrika'dan gelenler sadece 5 havaalanına iniş yapabilecek. Ebola virüsünün en fazla etkili olduğu Liberya, Sierre Leone ve Gine'den gelenler, Chicago O'Hare, New York'un JFK, Newark, Washington'un Dulles ve Atlanta havaalanlarına inebilecek ve uzun bir taramadan geçerek ABD'ye girebilecek.
EBOLA İLE İLGİLİ SON GELİŞMELER
Batı Afrika'da Ebola'ya yakalanan NBC kameramanı Ashoka Mukpo'nun tedavi sonucu iyileştiği ve Nebraska eyaletindeki hastaneden taburcu olduğu bildirildi.
Sierre Leone'nin elmas zengini Kono bölgesinde öfkeli gençlerin Ebola virüsü taşıdığı söylenen 90 yaşındaki bir kadının evinin karantinaya alınmasına karşı çıkmaları üzerine çıkan olayların ardından, polis bölgede bir günlük sokağa çıkma yasağı ilan etti.
İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Justine Greening, Londra'nın yaptığı 200 milyon dolarlık yardımın etkilerini yerinde gözlemlemek için bugün Sierra Leone'yi ziyaret ediyor. Dominik Cumhuriyeti, Ebola'nın etkili olduğu 3 Batı Afrika ülkesine diğer Karayip ülkeleri gibi seyahat yasağı getirdi.
WHO, Ebola ile mücadelede yeni gelişmeleri değerlendirmek için Cenevre'de "acil" toplanıyor. Afrika Birliği Başkanı Dlamini-Zuma da Ebola salgınını yerinde gözlemlemek için Batı Afrika'ya ziyarette bulunacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.