Öne Çıkanlar Girişimcilik Özlem Türeci Getir ABD Getir Avrupa londra cocuk Edinburgh Napier University Cardiff University Birleşik Krallık burs basvuru Great Scholarships 2023 2024 Yeşilçam günlerine

Bu haber kez okundu.

Altın fiyatlarını bekleyen büyük tehlike

Yrd. Doç. Dr. Ali Güneş, altında yaşanan düşüşün birden fazla sebebi olduğunu ve temel nedenin Amerika'da yaşanan gelişmeler olduğunu ifade ederek, "Amerika'nın varlık alımlarını düşük tutması doların değer kazanmasına yol açtı. Doların değer kazanması da altında yaşanan düşüşün temel sebebidir. Altının ons bazında değeri 1300 doların altına düştü. Amerika'daki ekonomik gelişmeler ve dolardaki iyileşme neticesinde bu düşüş devam edecektir" diye konuştu.Amerika ekonomisinde yaşanan gelişim ve düzelme eğiliminin doların dünya genelindeki değerini de artırdığına değinen Güneş, bunun dışında Amerika'daki borçlanma faizlerinin artma ihtimalinin de altındaki düşüşe zemin hazırladığını kaydederek, "Altındaki bu düşüşler özellikle yatırımcıları ve vatandaşları daha çok Dolar ile Euro'ya yönlendirecektir. Bu durumda aşırı talep nedeniyle Euro ve Dolar'da da mutlak bir artış yaşanacaktır" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.