Öne Çıkanlar Girişimcilik Özlem Türeci Getir ABD Getir Avrupa londra cocuk Edinburgh Napier University Cardiff University Birleşik Krallık burs basvuru Great Scholarships 2023 2024 Yeşilçam günlerine

Bu haber kez okundu.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Yönetimi adayları belli oluyor 

Avrupa Gazete-Hüseyin Kaplan’ın gönderdiği açıklama şöyle: “Bizler İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi 24. Dönem yönetimine ada olduğumuzu ilan etmek üzere burada buluştuk. Yolumuzun bizlere öğrettiği değer yargılarımızla karşınıza çıkmaktan büyük onur duyuyoruz. Doğduğumuz topraklardan uzakta inancımızı, kültürümüzü, etik değerlerimizi, sanatımızı, edebiyatımızı yaşatıp gelecek kuşaklara aktarmanın gerekliliğinin ve zorluğunun farkındayız. Çocuk, genc, yaşlı, kadın, erkek demeden herkesin söz ve eylem sahibi olacağı güzel günler için buradayız."

Kadınlar, insanlığı doğuran, üzerinde büyük emek veren, dünya nüfusunda rakamsal olarak erkeklerden daha fazla orana sahip olmasına karşın, yönetim kadrolarında ya sadece görüntü olarak yer almış ya da hiç bulunmamışlardır. Bulunmuş olsalar bile karar mercilerinde eşit oranda temsiliyet hakkına sahip olamamışlardır.
Bu durumun; sosyo ekonomik, siyasi, erkek egemen toplumun baskın özelliklerinden kaynaklı toplumsal cinsiyet rollerinin sonucudur. Yerleşmiş davranış kalıplarıyla kadınların cesaretlerinin kırılması,  gerekli desteğin ve güvenin esirgenmesinden kaynaklıdır. İnsanlık tarihi boyunca kadının aile, toplum, yönetim yapılarındaki rolü giderek gerilemiş, erkeğe bağımlı hale gelmiştir.

Yaşamın yükünü, sorumluluğunu erkekle ortak yüklenen kadının  karar alma noktasında söz  sahibi olmaması adil değildir.

Hakk’ı, adaleti, eşitliği savunan ve bu uğurda mücadele eden bizlerin, bu algıları yıkmak bir görevidir, sorumluluğudur.

Hace Bektaş-ı Velilerin, Pir Sultanların, Saltuk Emrelerin, Bedreddinlerin, Hallacı Mansur’ların, Nesimi’lerin  ser verip sır vermedikleri, yarin yanağından gayrı her yerde ve her şeyde eşitliği ve adaleti savundukları bir yolun yolcusu olmanın bilinciyle “Ya Xızır” diyoruz.

Hızır Paşa’lara karşı dik durup yaktıkları meşalelerle yolumuzun gereğini yerine getirirken, kendi inanç ve kültürümüzü yaşayıp yeni kuşaklara aktarma uğraşının heyecanı içindeyiz.
Öte yandan, gelişen ve değişen dünyada, yaşadığımız ülkenin  koşullarıyla uyumlu, donanımlı birer  birey olabilmek ve çocuklarımızı  bu perspektifte yetiştirmek için almamız gereken sorumlulukların bilincindeyiz.Devralmayı arzuladığımız yönetimde toplumumuza en iyi hizmeti vereceğimize inancımız tam olmakla birlikte, bizden sonra  yönetimi devralacak canlarımıza ışıklı bir yol açmak istiyoruz.Tüm canlara saygılarımızı ve sevgilerimizi sunuyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.