Öne Çıkanlar Girişimcilik Özlem Türeci Getir ABD Getir Avrupa londra cocuk Edinburgh Napier University Cardiff University Birleşik Krallık burs basvuru Great Scholarships 2023 2024 Yeşilçam günlerine

Bu haber kez okundu.

Enfield Türk toplumunda Covid-19 aşısı yapılması oranı hala düşük ! Haydi aşı olmaya !

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA/ÖZEL-Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19'un 2020'de en az üç milyon aşırı ölümden sorumlu olduğunu bildirdi. Birleşik Krallık'ta Covid-19, Siyah Afrikalı ve Azınlık Etnik toplulukları üzerinde yıkıcı bir etki yaptı ve birçok ailede sıkıntıya neden oldu. Türkçeyi ana dili olarak konuşan 1.755 kişi, aşının ilk dozunu (toplam yetişkin nüfusun %48'i) yaptırmıştır. Koronavirüse karşı güvenli ve etkili olmasına rağmen Enfield ortalamasının %61'i.

Enfield Belediyesi ve NHS 

Geçtiğimiz birkaç ay içinde Enfield Belediyesi, NHS tarafından çağrıldığında aşı yaptırmaya teşvik etmek için ilçedeki farklı BAME topluluk gruplarını hedef alan çeşitli faaliyetlerde bulundu. Bu çalışma, Covid-19 aşıları, nasıl çalıştıkları hakkında tavsiyelere odaklandı ve insanların sahip olabileceği soruları ve korkuları ele aldı. Koronavirüs aşılarının yaygınlaşmasını artırmak ve aşı bilgileri sağlamak için web seminerleri de düzenlenmiştir. 9 Mart 2021'de Londra'da Türk, Kürt ve Türk/Kıbrıs toplulukları için Kovid-19 aşı bilgilendirme etkinliği gerçekleştirildi. İlk kez kaçırdıysanız online olarak izleyebilirsiniz: https://youtu.be/XcnjZ4G_qNg


Dr Muhiddin Özkor

Kuzey Middlesex Üniversite Hastanesi Kardiyolog Danışmanı Dr Muhiddin Özkor'un Türkçe (Türk) dilinde aşıların farklı kökenlerden binlerce insan üzerinde nasıl test edildiğini anlatan bir videosu da Türk toplumuyla paylaşıldı:

https://www.youtube.com/watch?v=Od8VGXd6V_4

Enfield Belediyesi ayrıca aşı alımını teşvik etmek için iki aşı kampanyası yürütüyor.

Aşı Katılımı Kampanyamız, insanların hemşehrileri İngilizce, Türkçe, Somalice, Bulgarca, Yunanca, Gujarati, Romence, Lehçe ve Bengalce olmak üzere dokuz topluluk dilinde aşı olmaya teşvik ettiği bir film içeriyor. Tüm Enfield topluluklarının Coronavirus aşısına sahip olmanın önemini ve sakinleri korumada oynayacağı rolü anlamalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

https://youtu.be/3CwxJdwWyok adresinden izleyebilirsiniz.

V for Vaccinated Campaign

V for Vaccinated Campaign, insanları NHS tarafından çağrıldıklarında koronavirüs aşısı olmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. Aşı olan sakinler, V işareti (avuç içi dışa doğru) yaparak ve bir selfie çekerek Aşılara V kampanyasına destek oldular. #Aşılandı ve #KeepEnfieldSafe hashtagleri ile başlatılan kampanyanın başlangıcından bu yana sosyal medyada çeşitli fotoğraflar paylaşıldı.Ayrıca, Enfield'in çeşitli topluluklarından kampanyayı destekleyen Enfield'ın dört bir yanından insanlarla bir kısa film oluşturuldu:

https://www.youtube.com/watch?v=RYRngpiLxi8

Birleşik Krallık'taki tüm Covid-19 aşıları, yeni Hint varyantı da dahil olmak üzere virüse karşı etkilidir.Uzun vadede korunmanızı sağlamak için COVID-19 aşısının her iki dozuna da sahip olmanız önemlidir.Aşı, Covid-19'a karşı en etkili savunmalardan biri ve ailemizi ve arkadaşlarımızı güvende tutmanın en iyi yoludur.Enfield'de aşı olma hakkında daha fazla bilgi için şu adresi ziyaret edin: bit.ly/nclcovidvax

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.