Öne Çıkanlar elon musk öldü Düzgün Genç ingiltere Ahmet Savaşan antalya haberleri Yasar Dogan Alper Baycın ibrahim kalın uefa avrupa ligi

Bu haber kez okundu.

Bakan Yıldız Türk Akımı projesini inceledi

Yeni boru hattının geçmesi planlanan bölgede havadan incelemelerde bulunan Yıldız ve Miller, İstanbul'dan kalkan bir helikopterle Karadeniz sahil şeridinden İpsala Sınır Kapısı'na kadar olan güzergah boyunca uçarak boru hattının olası giriş noktalarını değerlendirdi. 
Yaklaşık 4 saat süren keşif uçuşu boyuca fikir alışverişinde bulunan Yıldız ve Miller, daha sonra Marmara kıyısı üzerinden uçarak İstanbul'a geri döndü. Bakan Yıldız,  yolculuk sırasında Gazprom'un başkanına 3. havaalanı ve 3. Boğaz köprüsü inşaatları ile Botaş'a ait Silivri'de bulunan doğalgaz depolama tesislerini de gösterdi. 
Yıldız, keşif uçuşunun ardından soruları yanıtladı.
Miller ve heyeti ile Rusya'dan alınan doğalgazın fiyatına yönelik üçüncü bir toplantı gerçekleştirdiklerini aktaran Bakan Yıldız "Türkiye'nin hassasiyetinin bu projenin (Türk Akımı) gerçekleşmesi kadar aynı zamanda doğalgaz fiyatlarının olduğunu da söyledik" ifadelerini kullandı. 
Gazprom heyetiyle son 2 ay içerisinde 2 haftada bir toplantı yaptıklarını dile getiren Yıldız, şöyle devam etti:
"Biz isteklerimizi, bunları hangi gerekçeye dayandırdığımızı, ve Avrupa ile ilgili mukayese ettiklerimizi, hangi ülkelerle benzer kapasitelere sahip olduğumuzu çok net ifadelerle anlattık. Dediğim gibi son noktayı koymuş değiliz ama benim talebim önümüzdeki hafta içerisinde bunun bitirilmesine dönüktü. Bakalım Rusya heyeti bu manada gayretlerini sonlandırabilirse bitirebiliriz. Bitmezse de biz bunu devam ettireceğiz. Çünkü şubat ayına girdik. Artık ocak ayı alım fiyatlarımızın da netleşmesi lazım. Türkiye'nin hassasiyetinin bu projenin gerçekleşmesi kadar aynı zamanda doğalgaz fiyatlarının olduğunu da söyledik."
Yıldız, Bakanlık olarak Maliye, Hazine ve gümrüklere KDV borçları da dahil olmak üzere 6 milyar liralık borçları olduğunu belirterek "Biz bu parayı ödeyeceğiz ki yine bütün vatandaşlarımıza bu tahsilatlar yayılmış olsun. O açıdan bunu Enerji Bakanlığı'nın önemli bir görevi olarak görüyoruz. Hem vatandaşımıza hem sanayicimize karşı bir sorumluluğu olarak görüyoruz" dedi.
Botaş ve Gazprom ekiplerinin cumartesi günü Türk Akımı ile ilgili bir toplantı yaptıklarını, bugün de ikinci bir toplantı  gerçekleştireceklerini dile getiren Yıldız, "Salı günü bizim önümüze bir rapor koyacaklar. Çünkü bugün (cumartesi) yaklaşık dört saatlik bir helikopter gezisiyle beraber Trakya'da böyle bir proje nasıl başlatılabilir, nereden geçilebilir, çevre hassasiyetlerimiz nasıl oluşabilir, ormanla, tarım arazileriyle, birtakım sulak araziyle beraber nasıl bunlar gerçekleştirilebilir, bazı yerlerin üzerinden bir defa bazı yerlerin üzerinden iki üç defa geçerek bunları görme fırsatı bulduk" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.